Menu




Agrokoncerno technikai – Čekijos gamintojo įvertinimai

Įvykiai 19.08.2022   

Agrokoncerno technikai – Čekijos gamintojo įvertinimai


Čekijoje vykusią žemės ūkio technikos gamintojos Bednar 25 metų jubiliejaus šventę vainikavo oficialių atstovų apdovanojimai ir naujienų pristatymas. Oficialūs gamyklos atstovai iš viso pasaulio buvo nominuoti aštuoniose kategorijose. Agrokoncerno technika buvo įvertinta už geriausią Bednar technikos marketingą, taip pat geriausius išmaniųjų skutiklių Swifterdisc XE Profi pardavimus. 

Pasak įmonės direktoriaus Mindaugo Lapatkino, tai yra labai svarbus įvertinimas ne tik įmonei, bet ir visam šalies žemės ūkiui. Žemės ūkio technikos gamintojai Lietuvos ūkininkus vertina kaip vienus pažangiausių ir imliausių naujovėms.

„Išmanusis, kompiuteriu valdomas diskinis skutikas yra išskirtinis įmonės Bednar produktas. Iš visų oficialių atstovų mes šių mašinų pardavėme daugiausiai pasaulyje. Tačiau tai yra ne tik mūsų pastangų, bet ir Lietuvos ūkininkų imlumo naujovėms, technologijoms ir inovacijoms rezultatas. Tarptautinėje rinkoje mūsų žemės ūkio sektorius vertinamas ne tik kaip turintis gilias tradicijas, bet ir žengiantis koja kojon su naujausiomis technologijomis“, – džiaugiasi M. Lapatkinas. 

Jubiliejaus proga įmonė Bednar surengė ne tik apdovanojimų ceremoniją, bet ir įspūdingą lauko dieną. Jos metu pristatė savo techniką ir rinkoje dar tik pasirodysiančias naujienas.

Viena iš jų – sėjamosios Matador. Pirmosios mašinos jau dirba ir yra testuojamos Danijoje. Planuojama, kad pavasarį jos pasieks ir Lietuvą.

„Tai bus pirmoji Lietuvoje 6 metrų Bednar darbinio pločio juostinė sėjamoji. Ji yra pranašesnė tuo, kad giliau išpurena žemės sluoksnį, į kurį iš karto yra sėjamos sėklos. Tai reiškia, kad prieš sėją nebereikia specialiai ruošti žemės, jos purenti. Tai padeda sutaupyti ne tik laiko, bet ir išteklių, pavyzdžiui, degalų, nes ir dirvos paruošimas, ir sėja vyksta vienu metu“, – paaiškina Agrokoncerno technikos direktorius.

M. Lapatkinas pastebėjo, kad didžiausią dėmesį technikos gamintojai skiria žemės ūkio optimizavimui ir sąnaudas padedantiems taupyti sprendimams.

Bednar yra vienų didžiausių pasaulyje žemės ūkio padargų gamintoja, kurių plotis siekia iki 18,4 metrų. „Kuo didesnis padargas – tuo labiau didėja darbo našumas ir mažėja sąnaudos. Pavyzdžiui, su didžiausiomis mašinomis galima apdirbti iki 230 hektarų per vieną darbo dieną. Tai yra milžiniški plotai“, – sako jis.

Agrokoncerno technikos vadovo teigimu, Lietuvos ūkininkai vertina Bednar technikos kokybę ir jos teikiamas galimybes dirbti našiau. Įmonė, atsidėkodama klientams už lojalumą ir pasitikėjimą yra paskelbusi ypatingą akciją-loteriją „Iš Agrokoncerno perki - BEDNAR techniką laimi!”

Ūkininkai, nuo birželio 1 iki rugsėjo 30 dienos, įsigiję produktų ar paslaugų už 50 tūkst. eurų ar daugiau iš įmonių Agrokoncerno technika arba Agrokoncernas, dalyvauja loterijoje, kurios pagrindinis prizas – 7,5 metro darbinio pločio ražienų akėčios Bednar Striegel PRO. Šio prizo vertė – daugiau nei 27 tūkst. eurų.

Akcijos laimėtojas bus atrenkamas atsitiktine tvarka iš visų užsiregistravusių dalyvių atskiro renginio metu, dalyvaujant nepriklausomiems stebėtojams.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...