Menu




Gausus Kuhn produktų naujovių paketas

Technikos naujienos 22.07.2022   

Gausus Kuhn produktų naujovių paketas


Prancūzijos kompanija Kuhn tradicinį Kuhn summer news 2022 naujienų pristatymo renginį po dviejų metų pertraukos Saverne surengė gyvai. Šiemet Kuhn turi naujovių beveik visose kategorijose – technikos, marketingo, atsarginių detalių, elektronikos ir kitose. 

Pasak gamintojui atstovaujančios Lietuvos bendrovės DOJUS agro Kuhn produktų vadybininko Igno Kubiliaus, daug atnaujinimų yra aktualūs ir Lietuvos ūkiams. „Visos naujovės vertos dėmesio, tačiau kai kurios išties yra išskirtinės. Pavyzdžiui, naujas pakabinamas tręštuvas Kuhn Aero 32.1. Jis ypatingas tuo, kad trąšas beria ne įprastai diskais, o turi sijas, per kurias išberia trąšas tiksliai visame darbiniame plotyje“, – Kuhn naujovių pristatymo renginio įspūdžiais dalijas I. Kubilius. 

Jo teigimu, toks trąšų išbarstymo būdas yra ypač naudingas vėjuotose vietovėse, kada tręšimo sezono metu reikia „gaudyti“ kiekvieną ramesnę dieną. Su šia mašina tokios problemos nelieka, vėjo įtaka netiksliam trąšų padavimui sumažinama iki minimumo. Mašinoje gali būti įrengtos 27, 28, arba 30 metrų darbinio pločio sijos. Be to, kaip ir įprasti tręštuvai, naujasis Aero 32.1 gali tręšti kintama norma, ir valdyti iki keturių sekcijų. Nuo 2023 metų bus pradėtos gaminti pirmosios riboto leidimo mašinos.

Kuhn Aeor 32.1

Iš žemės dirbimo technikos naujovių, I. Kubilius išskiria naująjį kultivatorių Prolander 14000. „Gamintojas per du metus išplėtė seklaus dirbimo kultivatorių seriją. Dabar Kuhn gali pasiūlyti padargus ūkiams nuo mažiausio iki didžiausio: nuo pradinių 6 ir 7,5 metrų darbinio pločio prikabinamų agregatų, pernai pristatytų 4, 5 ir 6 metrų pakabinamų, na o šiemet įžengta į didžiųjų padargų kategoriją – naujųjų Prolander galimi darbiniai pločiai 9, 12 ir 14 metrų“, – naujovę pristato I. Kubilius.

Priklausomai nuo noragų, ar tai būtų tiesūs, ar vadinamieji „žąsiakojai“, galima pasiekti darbinį gylį iki 12 cm. Tai itin tinkamas padargas tiek sėklos guolio ruošimui, mechaniniam piktžolių naikinimui, sudaiginimui, tiek lyginimui po kitų darbų (arimo ar gilaus skutimo). „Su didelio darbinio pločio agregatais galima pasiekti maksimalų našumą", - pabrėžia I.Kubilius. 

Kuhn Prolander 12000

Svarbiausios naujienos šienavimo ir pašarų ruošimo kategorijoje dvi – plačiausia rinkoje šienapjovė Kuhn FC 13460 RA ir priekyje pakabinamas juostinis grėblys Merge Maxx 440 F. „Tikrai įspūdinga mašina Kuhn FC 13460 RA, galinti pasiekti iki 13,4 metrų darbinį plotį. Ši šienapjovė, kaip ir visa FC serija yra aprūpinta plaušintuvu, tad dirbant su tokia mašina pagreitiname žolės džiuvimą. Kas dar yra labai įspūdinga, kad ši mašina turi ir diržinį transporterį. Tad vienu važiavimu galima ir šienauti, ir iš karto formuoti sąvalkas presui, rinktuvinei priekabai ar pašarų smulkintuvui. Tai ypač svarbu dideliems ūkiams sezono metu, kada kiekviena minutė yra svarbi“, - šienajovės privalumus vardija I. Kubilius. 

Beje, ši mašina turi atskirą, teleskopinę, kas leidžia reguliuoti tarpvėžės plotį, važiuoklę, kuri naudojama ir transportuojant ją, ir dirbant. „Teleskopinė važiuoklė mums suteikia galimybę neužvažiuoti ant nupjautos žolės nei vienu ratu – nei traktoriaus, nei šienapjovės. Padargas priekyje agreguojamas su 3,5 metro darbinio pločio šienapjove“, - aiškina I. Kubilius.

Kuhn FC 13460 RA

Dar viena išskirtinė Kuhn pašarų ruošimo technikos naujovė – priekinis juostinis grėblys Merge Maxx 440 F. „Padargo pagrindinė idėja panaši į vieną jau minėtos FC 13460 šienapjovės – neužvažiuoti ant nupjautos žolės. Priekyje pakabinamas juostinis grėblys yra aprūpintas dviem transporteriais. Tai suteikia galimybę žolę mesti į dvi skirtingas puses jau traktoriaus priekyje. Suformuotas savalkas į vieną bendrą savalką sugrėbs gale prikabintas vienas iš didžiųjų Merge Maxx grėblių. Tokia kombinacija suteikia dar didesnį našumą, be to, visiškai nebeminama jau nupjauta žolė“, - mašiną pristato DOJUS agro specialistas.

Merge Maxx 440F

I. Kubiliaus teigimu, Kuhn taip pat aktyviai dirba ir plečia savo elektronikos paslaugas. Viena iš jų – Kuhn Connect. „Kartu su Kuhn padargais siūlomi CCI ISOBUS terminalai gali būti apjungiami į vieną tinklą. Tokiu būdu ūkininkas gali nuotoliniu būdu valdyti visas savo prikabinamas mašinas. Perdavinėti duomenis, valdyti žemėlapius, stebėti darbo procesus“, – Kuhn naujoves komentuoja DOJUS agro Kuhn produktų vadybininkas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...