Menu




Ideal kombainuose vietoj vairo – vairavimo svirtis

Technikos naujienos 18.07.2022   

Ideal kombainuose vietoj vairo – vairavimo svirtis


Kompanija Massey Ferguson papildė Ideal 7, Ideal 8 ir Ideal 9 TrakRide kombainų komplektavimo įrangos sąrašą nauja sistema. IDEAL TrakRide kombainų modeliuose nuo šiol galima užsakyti IDEALdrive vairavimo sistemą vietoj vairo. 

IDEALdrive pakeičia įprastą vairą vairasvirte kairiajame porankyje. Ja valdomas kombaino vairavimas, o kombaino daugiafunkcine svirtimi dešiniame porankyje valdomas kombaino važiavimas ir kitos funkcijos, kaip įprastai vairą turinčiuose MF IDEAL kombainuose. Valdikliai, kurie anksčiau buvo išdėstyti ant vairo arba vairo kolonėlės, dabar yra sugrupuoti ant lengvai pasiekiamos svirties ir valdomi pirštų galais. Vairo svirties viršuje esantys mygtukai valdo posūkių signalus transportiniu režimu, mygtukai iš priekio aktyvuoja automatinį vairavimą, perjungia trumpas-ilgas šviesas ir mygtukas garso signalui. Gamintojo teigimu toks sprendimas, ne tik pagerino matomumą, bet ir darbo komfortą.

IDEALdrive yra tikrai unikalus sprendimas – joks kitas kombainas nesuteikia tokio tokio išskirtinio pjaunamosios matomumo ir valdymo, – sako Jérôme Aubrion, Massey Ferguson rinkodaros direktorius Europoje ir Viduriniuose Rytuose. – Vairo pakeitimas svirtimi nėra mados reikalas – išsamūs tyrimai įrodo, kad tokia sistema padidina ir našumą“.

Aalborgo universitete Danijoje atlikti tyrimai rodo, kad naudojant IDEALdrive svirtį, palyginti su įprasta vairavimo sistema, našumas padidėja 6 %, o operatoriaus vairavimo darbo krūvis sumažėja 65 %. „Tai patvirtina ir praktiniai bandymai, kurie buvo atlikti 2021 m. derliaus nuėmimo metu“, – priduria J. Aubrion.

IDEALdrive vairavimo sistema yra visiškai suderinta su ES kelių eismo reikalavimais TÜV ir atitinka ISO-25119 funkcinės saugos standartą. Bandymus atlikę operatoriai patvirtina, kad vairuoti kelyje lengva, nes sistema užtikrina intuityvų ir tikslų valdymą. Proporcingai sumažintas vairavimo kampas didėjant greičiui, padeda išlaikyti stabilumą ir komfortą transportiniame režime. 

Kabinoje yra ir kitų atnaujinimų: įrengta papildoma izoliaciją, kuri dar labiau sumažina triukšmo lygį, galinėje sienelėje už sėdynės yra naujų daiktadėžių. Šaldytuvas po keleivio sėdyne dabar jau bazinėje įrangoje su padidintu atšaldymo našumu.

Nauji terminalo, planšetės laikikliai, nauji USB įvadai ir papildomai pasirenkamas telefono laikiklis su integruotu įkrovikliu jau irgi užsakomas 2023 metų kombainams!

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...