Menu




Massey Ferguson švenčia 175 metų jubiliejų

Įvykiai 13.07.2022   

Massey Ferguson švenčia 175 metų jubiliejų


AGCO korporacija švenčia įmonių grupei priklausančio Massey Ferguson prekės ženklo 175-tąsias metines. Kompanija pažymi šią svarbią sukaktį, ūkininkams skirtoje technikoje ir toliau diegdama inovacijas, kurias įkūnija Massey Ferguson 8S serijos traktoriai ir kiti MF S serijos modeliai.

„175 metus ūkininkas buvo visos mūsų veiklos svarbiausioji ašis, – sako Darren Parker, Massey Ferguson Šiaurės Amerikos regiono viceprezidentas. – Esame ir visada buvome tie, kurie siūlo žemės ūkio problemų sprendimus, gaminame individualiems poreikiams pritaikytas mašinas už priimtiną kainą. Mūsų produktai - gimę ūkininkauti. Nuolat kuriame ir pristatome naujus pažangius agregatus ir siūlome tvarias bei našias sistemas, kurių ūkininkams reikia ne tik šiandien, bet ir ateityje“.

Šiandien Massey Ferguson yra viena didžiausių žemės ūkio technikos gamintojų pasaulyje. Dar 1800-ųjų pabaigoje įmonė jau tapo tarptautiniu žemės ūkio technikos gamintoju ir eksportuotoju. Šiandien Massey Ferguson gaminamą žemės ūkio techniką eksportuoja į daugiau nei 140 šalių visame pasaulyje, o visą prekybos tinklą sudaro per penki tūkstančiai atstovybių.

Massey Ferguson šiuolaikiniam žemės ūkiui davė labai daug. Dar apie 1900-uosius pagaminusi pirmąjį prikabinamą javų šukuotuvą-kombainą įmonė žengė itin svarbų žingsnį į 1930-ųjų dešimtmetį, kada pasauliui buvo pristatytas pirmasis savaeigis javų kombainas Massey-Haris No.20. Šis kombainas yra pradžia visų šiandieninių javų kombainų gamintojams, kurie savo mašinas rinkai pristatė tik po gerų 20 metų. Massey Ferguson per visus veiklos metus buvo ir yra vienu didžiausiu javų kombainų gamintojų ir inovatorių. Net šiandien atrodytų paprastos tiksliosios žemdirbystės užuomazgos, tokios kaip derlingumo žemėlapių sukūrimas kūlimo metu, Massey Ferguson javų kombainuose buvo pradėtos naudoti dar 1992 metais. Šiandien Massey Ferguson javų kombainų gamą sudaro kratiklinės, hibridinės ar ašinės kūlimo-sepravimo sistemas turinčios derliaus nuėmimo mašinos su nuo 176 iki 790 AG galios varikliais.

Jei vertinti Massey Ferguson kompanijos indėlį į žemės ūkio traktorių pramonės raidą, tai jis yra dar didesnis. Visų pirma, tritaškės pakabos atradimas pakeitė visų gamintojų traktorių istoriją ir traktoriaus panaudojimo galimybes. Massey Ferguson taip pat yra ir pirmojo šiuolaikinio traktoriaus gamintoja, kuriame visi mazgai iki pat šių dienų yra išdėstomi taip pat: priekinis tiltas, radiatorius, variklis, tarpinės dalys tarp variklio ir transmisjos, transmisija, tiltas, pakaba, hidraulika ir t.t.

1930-aisais metais Massey Ferguson pagamino pirmąjį traktorių su keturių ratų pavara 4WD. Šie traktoriai turėjo ir daugiau šiandieniniams traktoriams būdingų savybių, tokių kaip šlapiadiskė sankaba, slėginis transmisijos tepimas su atskiru hidrauliniu siurbliu, starteriu užvedamu varikliu ir kt. Bėgant metams Massey Ferguson išrasdavo ir pristatydavo rinkai vis naujų techninių savybių ir galingumo traktorių modelius. Jie pirmieji pagamino ir Low-High transmisiją, kada važiavimo eigoje buvo keičiamas diapozonas be sankabos, elektrohidraulinis reversas, pirmoji pasaulyje ELC – elektroniškai valdoma galinės pakabos sistema su jėginiu-poziciniu valdymu. Tokią sistemą visi gamintojai naudoja iki šiol. 

Taip pat Massey Ferguson pirmieji pagamino traktorių su borto kompiuteriu Autotronic dar 1980-aisiais. Per visą traktorių gamybos istoriją Massey Ferguson yra pagaminusi daugiausiai skirtingų modelių traktorių su įvairiausiomis patentuotomis sistemomis, todėl šiandien skaičiuojant vienetais, pasaulyje daugiausia šio gamintojo traktorių apskritai.

Massey Ferguson taip pat savo gamoje turi nemažą teleskopinių krautuvų, šienavimo technikos pasiūlą. Įmonei priklauso didžiųjų stačiakampių ryšulių presų gamykla Hesston mieste su daugiau kaip 50 metų gamybos ir patentų istorija bei ritinių presų bei kombinuotų ritinių presų-vyniotuvų pažangiausia gamykla Vokietijoje (buvusi Lely Welger presų gamykla). Kitose pasaulio rinkose Massey Ferguson turi ir platesnę žemės ūkio technikos gamą, kurioje yra ir savaeigių purkšuvų, tiesioginių sėjamųjų, žemės dirbimo padargų, savaeigių rapsapjovių ir kitos technikos.

1994 m. Massey Ferguson prisijungė prie AGCO korporacijos. Ši partnerystė leido suvienyti išteklius visoje AGCO prekių ženklų šeimoje. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...