Menu




Case IH pristato tvirtus HD serijos kintamos kameros ritinių presus profesionalams

Technikos naujienos 15.06.2022   

Case IH pristato tvirtus HD serijos kintamos kameros ritinių presus profesionalams


Case IH papildė kintamos kameros ritinių presų gamą naujais modeliais. Ypač stiprūs komponentai ir mažiau judančių dalių suteikia RB 456HD Pro ir RB 466HD Pro išskirtinio tvirtumo. Sukurti didesniems ūkiams ir paslaugų teikimo įmonėms naujieji presai gamina didesnio tankio ritinius ir gali presuoti bet kokią masę - nuo drėgnos žolės iki sausų šiaudų. 

„Žinome, kad ūkininkams ir paslaugų teikėjams, kurie paprastai gamina 10 000 ar daugiau ritinių per metus, ilgaamžiškumas ir patikimumas yra labai svarbūs mašinos kriterijai. Atsižvelgdami į jų poreikius, mes peržiūrėjome kiekvieną preso mazgą, kad mašina galėtų ne tik greitai pagaminti geros kokybės ritinius iš bet kokių pašarų, bet ir dirbtų patikimai bei būtų užtikrintas jos ilgaamžiškumas", – sako Michal Jankowski, Case IH produktų rinkodaros vadovas.

Jo teigimu, preso konstrukcijoje yra nemažai pakeitimų – sustiprinti velenai, galinis presavimo kameros dangtis, įrengta galingesnė pavarų dėžė ir kita. Dėl šių atnaujinimų padidėjo mašinų našumas, todėl jos gali supresuoti daugiau ritinių per valandą. „Kai kurias konstrukcijos vietas supaprastinome, kad būtų paprastesnė priežiūra", – priduria jis.

RB HD Pro gali supresuoti iki 30 tonų per valandą ir gaminti ritinius iš įvairios masės - nuo šiaudų ir šieno iki siloso. Priklausomai nuo presuojamos masės, traktoriaus arklio galių poreikis – 120-150 AG. Nauji neslystantys dvigubos pavaros ritiniai ir smulkinimo peilių skaičiaus pasirinkimas, kurį galima pasirinkti iš kabinos, leidžia nustatyti norimą pjausnio ilgį ir ritinio tankį. Ypač plataus skersmens rotorius padeda išvengti užsikimšimo, o nauja Active Drop Floor sistema reiškia, kad bet koks tiekimo mechanizmo užsikimšimas gali būti greitai pašalinamas, neišlipant iš traktoriaus kabinos.

„Mes visiškai pertvarkėme ritinio kamerą, – aiškina Michal Jankowski, - Kad būtų suformuoti taisyklingos formos, labai tankūs ritiniai, jų dydis, surišimas ir suspaudimas gali būti nustatyti tame pačiame kabinoje esančiame kompiuterio ekrane“.

Naujųjų presų gaminamų ritinių dydžių variantai: RB456 HD Pro formuoja 120 cm pločio ritinius nuo 90 cm iki 165 cm skersmens, o RB466 HD Pro ritiniai taip pat yra 120 cm pločio, bet nuo 90 cm iki 190 cm skersmens. Pjausnio ilgį galima nustatyti, pasirenkant peilių skaičių (13 arba 25). 

Naująjį RB HD Pro bus galima užsakyti nuo 2022 m. liepos mėn., pristatymas numatomas 2023-ųjų pavasariui.

Pasak kompanijai Case IH atstovaujančios Lietuvos bendrovės Dotnuva Baltic pašarų ruošimo technikos specialisto Romualdo Mankevičiaus, iš Case IH kintamos kameros presų gamos Lietuvoje populiariausias modelis – RB 455. Per metus jų parduodama iki 10 vienetų.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...