Menu




Statybų technikos rinkos naujiena – Doosan prekės ženklo technika

Rinka 16.03.2020   

Statybų technikos rinkos naujiena – Doosan prekės ženklo technika


Šios Pietų Korėjos korporacijos produkcija Lietuvoje pradėjo prekiauti Intrac Lietuva, statybininkams, kelininkams siūlanti dar ir Case, Bomag mašinas, o žemdirbiams Manitou krautuvus bei miškininkams John Deere miško techniką. 

Korporacija Doosan – tai viena iš tarptautinių kompanijų-lyderių, jau daugiau nei šimtmetį kurianti, gaminanti ir parduodanti nedidelę, bet galingą specializuotą statybų techniką. „Džiaugėmės ,kad po trejų metų derybų dėl atstovavimo sukirtome rankomis ir pasirašėme bendradarbiavimo sutartį. Mums tai ypatingas įvykis, nes Doosan – pasaulyje žinomas ir gerai vertinamas vardas“, - oficialiame korėjietiškos technikos pristatymo renginyje pabrėžė Intrac Lietuva direktorius Rimantas Damkauskas.

Renginyje dalyvavęs Intrac įmonių grupės valdybos pirmininkas Karlas Leijonhelmas (Carlas Leijonhielmas), pažymėjo, kad sutartis su nauju verslo partneriu gerokai sustiprins įmonės pozicijas Baltijos šalių statybų technikos rinkoje. „Mes džiaugiamės galėdami Baltijos rinkai pasiūlyti itin kokybiškus Doosan produktus. Korporacija yra pasaulyje pirmaujantis ratinių ekskavatorių gamintojas ir pasaulio statybų technikos pardavimuose užimantis 5 poziciją, bet numeris 1, vertinant ratinių ekskavatorių tiekėjus Baltijos šalių rinkoje“, - pabrėžė K. Leijonhelmas. 

Doosan yra greičiausiai pasaulyje auganti sunkiosios technikos gamintoja per pastaruosius 20 metų. Įmonė įkurta 1896 m. kaip paprasta technikos parduotuvė, nuo 2000 m., būdama jau koncerno Daewoo Heavy Industries Co., LTD dalis, bendrovė įgavo didelę laisvę ir, 2007 m. apjungusi visą savo gaminamą techniką po Doosan prekės ženklu, dar po dviejų metų prijungė žinomą JAV kompaktinės statybinės technikos gamintoją Bobcat. Tuomet bendrovė restruktūrizavosi, tapo korporacija ir pradėjo sėkmingai konkuruoti su tokiais pasaulyje gerai žinomais gigantais kaip Caterpillar ir Komatsu. Doosan Equipment statybų techniką gamina trys gamyklos Pietų Korėjoje, Kinijoje ir Belgijoje. 

Bendrovė Intrac Lietuva ne tik pardavinės Doosan statybų techniką, bet ir teiks jai garantinę bei pogarantinę priežiūrą, o taip pat prekiaus ir atsarginėmis dalimis. Įmonė, kurioje dirba 60 darbuotojų, turi atstovybes Vilniuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje. 

Intrac Lietuva yra antrinė Švedijos kompanijos Intrac Group AB įmonė, kuri jau skaičiuoja 26 veiklos metus. Intrac įmonių grupė yra vienintelis įgaliotas tiekėjas, atstovaujantis John Deere Forestry, Case Construction, Manitou, Bomag ir kitiems prekės ženklams. Šiuo metu atstovaujamoje teritorijoje Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje skirtinguose miestuose veikia 21 prekybos ir  aptarnavimo padalinys, daugiau nei 50 mobiliųjų aptarnavimo ir remonto automobilių.

Pasak K. Leijonhelmo, iš visų trijų Baltijos šalių Intrac įmonių geriausi rezultatai Latvijoje, antroje pozicijoje – Estija. „Lietuva atsilieka, nes, palyginti su kaimynėmis, čia miškų sektorius yra mažiausias. Tikimės, kad skaičiai greitai pasikeis, nes statybų sektorius čia labai stiprus, o statybų technikos rinka – didžiausia. Su Doosan mašinomis Lietuva gali įsiveržti į lyderio pozicijas“, - prognozuoja Intrac įmonių grupės valdybos pirmininkas. 

Tikėtina, kad prognozės pasitvirtins, nes iš planuotų per metus parduoti dešimt Doosan mašinų, penkios Lietuvoje jau įsigytos. „Dar nepradėję veiklos su Doosan, jau turime parduotus penkis vienetus. Tad, manau, kad metinį planą net ir viršysime. Startas tikrai geras. Technika patikima už priimtiną kainą“, - pabrėžė Intrac Lietuva vadovas R. Damkauskas, pridurdamas, kad gerą startą gali aptemdyti ir pardavimus neigiamai pakoreguoti tik plintanti koronaviruso epidemija.

Doosan gamoje dominuoja įvairaus dydžio vikšriniai, ratiniai ekskavatoriai, siūlomi ir mini ekskavatoriai, frontaliniai krautuvai ir kita specializuota technika.

Profi Lietuva info



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...