Menu




Įsisiautėjanti epidemija uždaro tarptautinių žemės ūkio parodų duris (PAPILDYTA: 03.13)

Naujienos 12.03.2020   

Įsisiautėjanti epidemija uždaro tarptautinių žemės ūkio parodų duris (PAPILDYTA: 03.13)


Pasaulyje dramatiškai augant užsikrėtusių koronavirusu COVID-19 žmonių skaičiui, atšaukiami ne tik koncertai, sporto varžybos ir kiti masiniai renginiai. Vakar paskelbta, kad į rudenį (rugsėjo 12-14 d.) nukeliama kaimyninėje Estijoje Tartu balandžio 16-18 dienomis planuota pavasarinė paroda Maamess. 

„Po diskusijų su parodos organizaciniu komitetu priėjome išvados, kad susiklosčius tokioms dėl plintančio koronaviruso aplinkybėms, paroda vykti negali, todėl ją nukeliame į rugsėjo mėnesį“, - sako Maamess projekto vadovas Margusas Kikulis (Margus Kikkul). 

Pasak jo, apsispręsti nebuvo lengva, nes renginys turi ilgą istoriją. „Jau 28 metus Maamess yra vieta, kuri sujungia žemės, miškų, daržininkystės, sodininkystės ir maisto pramonės kompanijas. Esame priversti renginį nukelti, bet taip pat dėti visas pastangas, kad sustabdytume viruso plitimą“, - pabrėžia M. Kikulis.

Maamess yra didžiausia Estijos paroda. Pernai joje dalyvavo 484 įmonės iš 12 šalių, renginyje apsilankė 45 215 lankytojų.

Dėl koronaviruso protrūkio, neįvyks ir Čekijos žemės ūkio mašinų paroda TechAgro, vykstanti Brno mieste. Čekijos Vyriausybė uždraudė bet kokius per 100 žmonių viešus renginius. TechAgro viena iš didžiausių žemės ūkio parodų centrinėje Europoje. 2018-aisiais joje dalyvavo per 750 kompanijų, apsilankė 112 tūkst. lankytojų. TechAgro vyks kitąmet balandžio 11-15 dienomis.

Kovo 13 d. išplatintas pranešimas dėl lietuviškosios Ką pasėsi... 2020:

***

Informuojame, kad šalyje išliekant koronaviruso (COVID-19) grėsmei ir atsižvelgiant į šalies mastu taikomas prevencijos priemones, tarptautinė žemės ūkio paroda Ką pasėsi… 2020 balandžio 2–4 dienomis neįvyks.

Apgailestaujame, kad dėl susiklosčiusios situacijos neįvyks visam šalies agrosektoriui svarbus renginys, kasmet sukviečiantis tūkstančius lankytojų. Ir renginio organizatoriai – VDU ŽŪA Žemės ūkio mokslo ir technologijų parko darbuotojai, ir dalyviai įdėjo daug darbo ruošdamiesi jubiliejinei, 25-ajai parodai.

Visi suprantame, kad žmonių sveikata ir saugumas yra svarbiausia, nepaisant patiriamų finansinių ir kitų nuostolių. Organizatoriai artimiausiu metu susisieks su parodos dalyviais dėl šalių sutartinių įsipareigojimų vykdymo suderinimo.  

Dėkojame už  supratingumą ir visų labai laukiame kitose VDU Žemės ūkio akademijoje organizuojamose parodose.

Informuojame, kad  2020 m. rugsėjo 24–26 dienomis VDU Žemės ūkio akademijoje organizuojama tarptautinė paroda „Inno panorama 2020“, kurios temos yra: žemės ūkio technologijos, įranga ir technika; sveikas ir saugus maistas; biožaliavų perdirbimas į aukštos pridėtinės vertės produktus; aplinkos priežiūra, aplinkosauga; atsinaujinančioji energetika ir kitos. Inovatyvūs įmonių produktai bus pristatomi „Inovacijų alėjoje“. Renginyje siekiama pademonstruoti tvarius sprendimus, kurie gali duoti proveržį regionų plėtrai. Parodos metu planuojamas inovacijų ir kontaktų festivalis, vyks seminarai, amatų ir sodinukų mugė. Daugiau informacijos apie šį renginį rasite interneto svetainėje www.innopanorama.lt. 

Artimiausia paroda „Ką pasėsi...“ vyks 2021 m. kovo 25–27 dienomis.

***

Profi Lietuva info



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Neseniai pristatytas naujasis CASE IH traktorių flagmanas Qu...

Naujienos

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Štai ir sulaukėme 25-tojo Pofi Lietuva numerio. Pirmojo šiai...

Naujienos

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Jei turite keturratį ir turite problemų su akmenimis, Stonel...