Menu




Naujas Pöttinger diržinis grėblys Mergento VT 9220

Technikos naujienos 26.04.2022   

Naujas Pöttinger diržinis grėblys Mergento VT 9220


Austrijos kompanija Pöttinger pristato visų rūšių pašarų ruošimui skirtą agregatą. Naujasis diržinis grėblys Mergento VT 9220 (darbinis plotis iki 9,20 m grėbiant į centrą ir 8,70 m., formuojant šoninę sąvalką) skirtas liucernoms, dobilams ir kitiems augalams. 

Mergento pašarus surenka naudodamas rinktuvą, o purvas ir akmenys lieka ant žemės. Toliau, nesiliečiant su žeme, transporterio juostos transportuoja pašarus į sąvalkas. Juostinis grėblys sumažina lapelių nuostolius, ypač auginant lapuotus, sausus augalus, nes nupjauta masė nėra grėbiama per žemę. Taigi, paruošiami maistingesni pašarai, kuriuose daugiau energijos, žalių baltymų ir mažiau žalių pelenų.

Mergento grėblio širdis - transporteris. Puikiai suderinta sistema užtikrina tolygų pašarų srautą ir puikiai suformuotas sąvalkas, net jei grėbiama negausi augalų masė. Transporterio agregatą sudaro rinktuvas, pasėlių prispaudimo ritinėlis ir skersinio transporterio juosta.

Pasak kompanijai atstovaujančios Lietuvos įmonės SV Technika produktų grupės vadybininko Vitalijaus Staševičiaus, šešių eilių kontroliuojamas rinktuvas užtikrina maksimalų surinkimo našumą ir minimalų pašaro užterštumą. Pasėlius nuo žemės švelniai surenka vienas po kito einantys rinktuvo pirštai ir paduoda ant skersinio transporterio juostos. „Dėl specialaus rinktuvo šonuose esančio tako, pirštai įtraukiami prieš pat juostą. Perdavimo taškas yra 120 mm aukščiau virš skersinio transporterio juostos. Dėl to pašarai laisvai krenta ant transporterio juostos. Be to, masės srautas stumia pašarą ant juostos“, – apie mašinos veikimo principą kalba V. Staševičius.

Transporteris patikimai veikia ir važiuojant nuo kalno bei esant trumpai nupjautiems pasėliams. Važiuoklės ritinėliai išdėstyti labai arti tos vietos, kurioje pirštai liečiasi su pasėliu, ir užtikrina nepriekaištingą dirvos paviršiaus kopijavimą. Visiška judėjimo laisvė, kurią suteikia juostinių agregatų tvirtinimas centre, užtikrina pastovų svorio sumažinimą per visą darbinį plotį. Tai taip pat yra 3D paviršiaus kopijavimas.

„Ypatinga sijos konstrukcija su trimis hidrauliniais cilindrais per sekundės dalį reaguoja į bet kokius žemės nelygumus. Vidurio posvyrio režimu vertikali judėjimo laisvė yra nuo +475 mm iki -195 mm, o šoninis plūdrumas - nuo +30 laipsnių iki -13 laipsnių. Posvyris važiavimo kryptimi gali judėti nuo +11,5 iki -0 laipsnių“, – dėsto Lietuvos įmonės atstovas.

Mergento automatiškai išjungia skersinio konvejerio juostas galulaukėse ir automatiškai įjungia, pradedant važiuoti kito važiavimo pradžioje. Ši sistema užtikrina, kad kiekviena sąvalka prasidėtų ir baigtųsi tvarkingai. Be to, ji sutaupo daug laiko, nes nereikia ištuštinti skersinio transporterio juostos sangrėbos pabaigoje. Transporterių juostų įjungimo ir išjungimo uždelsimo laiką galima patogiai reguliuoti traktoriaus kabinoje esančiu terminalu.

Sukimosi kryptį ir abiejų skersinių transporterių juostų padėtį galima reguliuoti patogiai sėdint traktoriaus kabinoje. Priklausomai nuo lauko formos, pašaro kiekio ir tolesnio derliaus nuėmimo mašinos, naujasis Mergento VT 9220 gali suformuoti centrinę, į kairę arba į dešinę, dvi atskiras sąvalkas, transportuoti iš vidaus į išorę ir net trumpam pakrauti pašarą.

„Esant poreikiui rinkoje Pöttinger greitai reaguoja į pokyčius ir klientų pageidavimus. Ne išimtis ir šis naujas grėblys, kurį greitu laiku tikimės pamatyti ir Lietuvos laukuose“, – sako V. Staševičius.

Mergento VT 9220 grėblį bus galima įsigyti nuo 2022 m. rugpjūčio pradžios. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...