Menu




Mažoji Horsch naujovių Agritechnica – bendrovės Audrokesta kieme

Įvykiai 19.04.2022   

Mažoji Horsch naujovių Agritechnica – bendrovės Audrokesta kieme


Vokietijos žemės ūkio technikos gamintojas Horsch mašinų naujienoms pristatyti vietoj neįvykusios parodos Agritechnica suorganizavo pristatomąjį turą RoadShow. Specialus kompanijos vilkikas su naujienomis keliauja po Europos šalis. Lietuvoje naujos technikos ir išmaniųjų sprendimų demonstracija vyko praėjusią savaitę bendrovės Audrokesta būstinėje, Šakių rajone.

Pasak Audrokesta vadovo Audriaus Mockaičio, tokio pobūdžio renginys įmonės kieme vyko pirmą kartą. „Kadangi Agritechnica neįvyko, gamintojas pristato naujoves, galima sakyti, ūkininko kieme. Nors oras geras ir žemdirbiai skuba į laukus, susipažinti su vokiškomis naujienomis, kurių išties nemažai, pas mus atvyko 120–130 žmonių“, – sakė A. Mockaitis.

RoadShow priekaboje buvo pristatoma PrecisionSpray purškimo technologija. „Horsch purkštuvuose gali būti įrengti impulsiniai purkštukai, kurie turi visą eilę privalumų, pavyzdžiui, purškimo normos keitimas, esant tokiam pačiam slėgiui darbo metu, posūkio kompensavimas – tam, kad sukantis su purkštuvu nebūtų persidengimų, kai tame pačiame plote vidiniame sijos sparne per daug chemikalų, o išoriniame – jų trūkumas“, – naujoves komentavo Nerijus Žukauskas, kompanijos Horsch atstovas Lietuvoje.

Pristatyta HorschConnect sistema leidžia ne tik atlikti sėjamosios ar purkštuvo patikrą su programėle mobiliajame įrenginyje, bet ir specialiame internetiniame puslapyje matyti visą mašinos istoriją (darbinius parametrus, darbines oro sąlygas, sutrikimus ir pan.). „Taip pat su HorschConnect galima gyvai stebėti dirbančios mašinos parametrus iš bet kurios pasaulio vietos“ – aiškino N. Žukauskas.

Ūkininkai labai domėjosi atnaujinta AirVac tikslaus išsėjimo sistema, kuri naudojama Maestro sėjamosiose ir gali būti pritaikyta bet kokioms sėkloms (nuo rapsų iki pupų ar cukrinių runkelių) sėti.

N. Žukausko teigimu, iš RoadShow pristatytos technikos, atkreiptinas dėmesys į atnaujintą Joker CT diskinį skutiklį. „Agregatas išsaugojo klasikinę Joker koncepciją, tačiau jo rėmas modifikuotas bei pakeistas diskų į dirvą atakos kampas. Šie padargai ir toliau dažniausiai naudojami iš karto po derliaus nuėmimo, kad būtų suardyti kapiliariai ir išmaišoma dirva, siekiant paskatinti pabirų sudygimą“, - skutiklio pakeitimus nurodė kompanijos atstovas.

Kita naujiena – noraginis skutiklis Finer SL, kuris skirtas intensyviam dirvos dirbimui iki 15 cm gylyje. Atnaujintame modelyje atsirado galimybė komplektuoti padargą su gausia papildoma įranga, kas leidžia jį pritaikyti praktiškai bet kokioms darbinėms sąlygoms. 

Nauja pakabinama sėjamoji su rotoriniu kultivatoriumi Versa 3 KR. „Nors sėjamoji vadinama mechanine, jos dozatorius suka elektros variklis, o greitis darbo metu fiksuojamas radaro pagalba. Sėjamoji skirta nedideliems ar vidutiniams ūkiams, kurie planuoja sėti tiesiai į arimą arba po dirvos paruošimo, kai sėjai sąlygos dėl struktūros būna nepalankios“, - naujovę pristato N. Žukauskas.

Cultro 5 TC – jau gerai Lietuvos ūkininkams žinomi peiliniai volai, tačiau nuo šiol atsiranda didesnis darbinių pločių pasirinkimas, bei galimybė pakabinamus padargus naudoti tiek traktoriaus gale, tiek ir priekyje – tokiu būdu panaudojant kombinacijoje su gale esančiu padargu, pavyzdžiui Cultro 5 TC priekyje + Joker 5 CT traktoriaus gale. 

Renginyje buvo galima pamatyti ir gerai žinomas Horsch mašinas, pavyzdžiui, sėjamąją Focus 3 TD. Pasak, N. Žukausko, tai labai populiarus modelis Lietuvoje, juostinės žemdirbystės technologijos lyderis.

Atnaujintas ir gerai žinomas Pronto 6 DC modelis, kuriame išlaikyta klasikinė koncepcija, tačiau nuo šiol įdiegtos naujausios technologijos: Horsch kompanijos programinė įranga, atnaujintas bunkerio dizainas, didesnis galinis volas, ventiliatorius iškeltas į bunkerio viršų bei įrengti kiti atnaujinimai. 

Nuo šiol pačios moderniausios Horsch Leeb purškimo technologijos bus prieinamos ir Leeb 2.2 CS pakabinamuose purkštuvuose. „Dažniausiai šis purkštuvas naudojamas kombinacijoje su priekyje traktoriaus kabinamu papildomu rezervuaru, kad būtų pasiektas dar didesnis našumas. Leeb 2.2 CS purkštuvo purškiamojo skysčio nominali rezervuaro talpa 2200 l“, - apie purškimo technikos naujoves kalbėjo N. Žukauskas.

Audrokesta direktoriaus A. Mockaičio teigimu, pastaruoju metu „ant bangos“ visa neariamąjai ir minimaliai žemdirbystei skirta technika. Iš visos Horsch technikos gamos Lietuvos rinkoje populiariausios Avatar ir Focus sėjamosios. Įmonės vadovas pastebėjo, kad RoadShow demonstracijoje nemažai dėmesio sulaukė ne tiek pačios mašinos, kiek išmanūs skaitmeniniai sprendimai, kurių paklausa tendencingai didėja.

Horsch technikos užsakymai labai išaugo, užsakytų naujų mašinų gali tekti laukti iki 2023-ųjų. Įtakos ilgesniems gamybos terminams turi ne tik išaugę pardavimai, bet ir šiek tiek pakrikusi komponentų tiekimo grandinė“, - pabrėžė jis, pridurdamas, kad technikos pristatymas vyksta viso sezono metu, ūkininkai investicijas planuoja gerokai iš anksto.

 



gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...