Menu




Pöttinger Terrasem sėjamųjų gamoje – atnaujinti didelio darbinio pločio modeliai

Technikos naujienos 23.03.2022   

Pöttinger Terrasem sėjamųjų gamoje – atnaujinti didelio darbinio pločio modeliai


Austrijos kompanija tęsia Terrasem sėjamųjų atnaujinimą ir pristato 8,0 bei 9,0 m darbinio pločio modelius - Terrasem V 8000 ir Terrasem V 9000, kurie keičia ankstesnius C8 ir C9. Šio darbinio pločio mašinų greitis gali siekti iki 12 km/val.

Atnaujintos konstrukcijos pneumatinės Terrasem sėjamosios nuo šiol ne tik sujungia žemės dirbimą, sutankinimą, trąšų įterpimą ir sėją vienoje mašinoje, bet ir vienu metu gali įterpti tris skirtingus sėjos komponentus skirtingame gylyje.

Primename, kad pasikeitė mašinų modelių pavadinimas. Atnaujinti modeliai koduojami tokia pat raidžių ir skaičių kombinacija, kaip ir mažesnio darbinio pločio mašinos: lankstoma – raidė V, žemės dirbimo diskai - D, trąšų įterpimo sistema - Z, skaičiai reiškia mašinos darbinį plotį, milimetrais.

Standartiškai įrengtos dviem dozavimo sistemos, abiejų modelių sėkladėžės talpa yra 5 600 litrų. Sėklų norma (1,5-420 kg) reguliuojama iš kabinos. Naujieji Terrasem modeliai yra suderinami su Agrirouter informacijos dalinimosi sistema, kurios naudojimas garantuoja mažesnes sąnaudas bei išlaidas ir didesnį efektyvumą.

Pasak kompanijai atsstovaujančios Lietuvos bendrovės SV Technika produktų grupės vadybininko Vitalijaus Staševičiaus, didėjant ūkiams ir jų turimiems traktoriams didėja ir tokių mašinų poreikis. „Didelio darbinio pločios sėjamosios paklausios šalyse, kurios turi didelius dirbamus plotus ir vertina darbo našumą. Lietuvoje tokių mašinų parduodamos po kelis vienetus, o populiariausios 4,0–6,0 m darbinio pločio modeliai su arba be trąšų įterpimo sistemų“, - rinką komentuoja V. Staševičius.

Naujosios 8,0-9,0 m sėjamosios Lietuvoje bus prieinamos jau rudenį (spalio lapkričio mėnesiais). Norintiems tokio darbinio pločio mašinos rudeninei sėjai SV Technika gali pasiūlyti ankstesnius modelius Terrasem C8 ir C9. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...