Menu




John Deere 8R traktoriams – elektrinė bepakopė transmisija

Technikos naujienos 09.03.2022   

John Deere 8R traktoriams  – elektrinė bepakopė transmisija


Agritechnica 2019 pristatyta elektrinė bepakopė EAutoPowr, kuri tada laimėjo aukso medalį, nuo šiol jau galima visose trijose serijos flagmanuose 8R410, 8RT410 ir 8RX410.

Gamintojo teigimu, naujoji transmisija – reikšmingas žingsnis John Deere kelyje į elektrifikaciją ir tvarių sprendimų įgyvendinimą technikoje, viršijančioje 400 AG pajėgumą.

Esamoje AutoPowr IVT 8R transmisijoje pakeisti hidrauliniai komponentai, t. y. vietoj kintamo kampo hidraulinių siurblių, kurie bepakopiu būdu keisdavo transmisijos perdavimo dažnį, įrengti elektriniais varikliais. 

Pakeitus hidraulinius komponentus elektriniais, traktoriai įgauna nemažai privalumų. Iki 5 km/val. greičiu transmisija važiuoja per elektros variklius , t.y. padidėja efektyvumas dėl mažesnių mechaninių nuostolių.

Be to, supaprastėja transmisijos mechanizmai: elektriniai varikliai turi tik po vieną judančią dalį ir jiems nereikia jokio aptarnavimo. Taip pat sumažėja ir triukšmas, nes hidrauliniai komponentai skleidžia gerokai daugiau triukšmo, kuris persiduoda į operatoriaus kabiną. Elektriniai varikliai beveik neskleidžia garso.

Papildomai užsisakius išorinės elektros galios tiekimo sistemą, kuri sugeneruoja iki 100 kW, galima „maitinti“ įvairius padargus. Ši funkcija yra unikali rinkoje ir kol kas yra sukurtas vienas panaudojimo modelis – kai papildoma galia perduodama į srutovežį, kurio ašys yra papildomai varomos elektra. Taip sumažėja traukos galios poreikis pačiam traktoriui.

Pasak kompanijai John Deere atstovaujančios bendrovės DOJUS agro produktų grupės vadovo, šio sprendimo įgyvendinimas svarbus ir dėl komponentų patvarumo didinimo. „Visų gamintojų bepakopės transmisijos yra paremtos hidrauliniu principu ir galų galiausiai hidraulinė dalis kiekvienoje transmisijoje sudyla, todėl pavarų dėžę reikia keisti. Šiuo elektrinės transmisijos atveju, galima tikėtis žymiai didesnio patvarumo“, - pabrėžia jis.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...