Menu




Daugėja vikšrinių purkštuvų

Technikos naujienos 15.02.2022   

Daugėja vikšrinių purkštuvų


Žinoma, kad vikšrai plačiai naudojami traktoriams, kombainams ir kitai žemės ūkio technikai, tačiau Italijos vikšrinių sistemų gamintojas Poluzzi siūlo juos ir savaeigiams purkštuvams.

Nuo Anacon vikšrų purkštuvams pristatymo 2020-aisiais, Poluzzi Track System Engineering pagamino 12 komplektų John Deere R4030 ir po du rinkinius Dammann ir Berthoud modeliams. Naujausias 17-taasis keturių vikšrų (40 cm pločio guminių juostų) komplektas skirtas riboto leidimo Grim 3500 savaeigei Italijoje pagamintai purškimo mašinai.

Tai pirmas kartas, kai Poluzzi pateikė vikšrus itališkam Grim purkštuvui. Pranešama, kad keturiems žmonėms keturis ratus pakeisti vikšrais užtrunka apie dvi valandas. Didžiausias vikšrinio purkštuvo važiavimo greitis yra 30 km/val.

Poluzzi įsikūrusi Vicolungo mieste, maždaug pusiaukelėje tarp Milano ir Turino.  Šeimos valdomas verslas buvo susietas su vikšrais 1975 m., kai įmonės remonto dirbtuvėse buvo remontuojami plieniniai vikšrai. Pirmuosius plieninius vikšrus kompanija pagamino 1999 m. ir iki šiol gamina juos ryžių kombainams. Pirmieji guminiai vikšrai Ultron kombainams buvo pradėti gaminti 2006 m.

Daugiausia guminių vikšrų sistemų purkštuvams yra sumontuotos Bulgarijoje, Italijoje, Vokietijoje ir Šveicarijoje dirbančioms mašinoms, tačiau kai kurie komplektai buvo pristatyti ir klientams Rusijoje bei Paragvajuje.

Pasak Pouzzi generalinio direktoriaus Simono Poluzzi, susidomėjimas prikabinamų ir savaeigių purkštuvų vikšrais tendencingai didėja. „Klientai mums sako, kad vikšrai suteikia purkštuvams daugiau traukos, geriau pasiskirsto svoris, kas sumažina dirvožemio tankinimą, o taip pat buksavimą dirbant nepalankiomis sąlygomis, – komentuoja jis. – Be to, vikšrai neįsminga giliai į dirvą, o tai teigiamai veikia purkštuvo sijų stabilumą, leidžia jas nuleisti arčiau augalų ir pagerina darbo tikslumą“.

Šeimai priklausanti įmonė projektuoja ir gamina visą guminę vikšrų pavaros sistemą. Guminės juostos gaunamos iš įvairių tiekėjų, įskaitant Soucy ir Bridgestone. Poluzzi vikšrai montuojami ant kombainų (Claas, Case IH, Deutz-Fahr, John Deere, Fendt, Laverda ir New Holland) ir savaeigių pašarų smulkintuvų (Claas, Fendt, John Deere, Krone ir New Holland). Italų įmonė taip pat gamina vikšrų sistemas traktoriams (100–600 AG), tačiau neseniai sumontavo vikšrų komplektą 12,0 m Bednar sėjamajai.

Įmonėje dirba 20 žmonių, per metus pagaminama apie 100 vikšrų komplektų, daugiausia kombainams. Bendrovė tiekia vikšrines sistemas visame pasaulyje, tačiau didžiausios rinkos yra Rytų Europoje ir Rusijoje.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...