Menu




Dotnuva Baltic šiais metais praleidžia parodą „Ką pasėsi...“ - nuo šiol dalyvaus kas antrus metus

Naujienos 08.02.2022   

Dotnuva Baltic šiais metais praleidžia parodą „Ką pasėsi...“ - nuo šiol dalyvaus kas antrus metus


Įvertinusi susiklosčiusią parodų praktiką Lietuvoje ir tendencijas Europoje, bendrovė Dotnuva Baltic priėmė sprendimą žemės ūkio technikos parodoje „Ką pasėsi...2022“ Kaune nedalyvauti. Įmonė kviečia rinkos dalyvius kelti parodų kokybę ir naujoves pristatyti kas antrus metus.

Kaip vieną iš apsisprendimo priežasčių įmonės atstovai įvardino ką tik prieš pusmetį vykusią tą pačią parodą „Ką pasėsi... 2021“. Nors verslui ji buvo sėkminga, dalyvauti antrą kartą tokio masto renginyje praėjus tik pusei metų nėra racionalu. „Tuo pačiu, pandeminė situacija ir su tuo susiję iššūkiai padėjo galutinai priimti ne vienerius metus brendusį sprendimą parodoje „Ką pasėsi“ nuo šiol dalyvauti tik kas antrus metus. Savo pavyzdžiu norime atkreipti dėmesį, kad pokyčiai reikalingi ir parodų sektoriuje artėjant prie Europos praktikos,“ - teigia UAB Dotnuva Baltic vykdantysis direktorius Dangis Valaitis. 

Europoje didžiausios žemės ūkio sektoriaus parodos vyksta kas antrus metus, vėlyvą rudenį arba žiemą. Lietuvoje organizuojamos dvi pagrindinės parodos – „Ką pasėsi“ ir „Agrovizija“. Dotnuva Baltic atstovų siūlymu, šios parodos galėtų rotuoti kas antrus metus, ir tokio dažnumo mūsų nedidelei valstybei visiškai pakaktų. „Naujienų, kurias būtų galima pristatyti lankytojams, technikos gamintojai parodoms kasmet nepristato. Dalyvaudami kas antrus metus rinkai galėsime pasiūlyti ir pristatyti daugiau technikos ar įrangos naujienų ir taip parodą padaryti dar inovatyvesne ir įdomesne lankytojams.“

Tuo pačiu tikimės, kad ateityje „Ką pasėsi“ parodos laikas bus pakeistas į rudenį, atsižvelgiant ir į ūkių darbo sezoniškumą. Paroda kiekvieną pavasarį susiduria su rizika, kad bus prasidėjęs darbų sezonas ir nesulauksime pakankamai lankytojų. Žemės ūkyje pavasariniai darbai yra labai intensyvūs, nuo jų priklauso visų metų derlius ir ūkininkų pajamos. Dažnai ūkio savininkas pats organizuoja ūkio darbus, kontroliuoja tręšimą, sėją, purškimą. Ūkių atstovams po derliaus nuėmimo rudenį paroda yra tinkamesnis laikas pamatyti ir palyginti pažangias technikos ir įrangos naujienas vienoje vietoje, kad priimtų tinkamus sprendimus dėl investicijų.

„Paroda „Ką pasėsi“ yra reikšminga agroverslo raidos istorijai Lietuvoje. Tačiau ateinančios naujos technologijos ir sprendimai neabejotinai turi keisti ir parodas. Kertinės sąlygos šiai sėkmei pasiekti yra visam sektoriui tinkamas parodos laikas ir agroverslui vertę kuriantys parodos sprendimai. Juk visos inovacijos ir pažanga ateina tik per pokyčius. Tikime, kad parodų skaitmenizavimas, pristatomos inovacijos, tobulinama infrastruktūra, išskirtinumo paieškos, patraukli komunikacija, patogumas klientui leis parodai transformuotis ir siekti vis geresnės kokybės", - sako Dangis Valaitis. 

Pasak jo, technikos, grūdų ir fermų įrangos pardavimų ir serviso komandos intensyviai ruošiasi netrukus prasidėsiančiam pavasario darbų sezonui ir paraiškų surinkimo etapams ES paramai gauti. „Kaip įprastai kasmet, vykdome profesionalius specialistų mokymus, o klientų aptarnavimo padaliniuose Dotnuvoje, Pasvalyje, Vilkaviškyje, Utenoje, Joniškyje, Vilniuje ir Plungėje ruošiamės operatyviam ir kokybiškam technikos aptarnavimui klientų ūkiuose", - pabrėžia įmonės vykdantysis direktorius.. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...

Naujienos

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Vokietijos lankstinių krautuvų gamintojas Schäffer šiais met...

Naujienos

Massey Ferguson 9S serija laimėjo prestižinį Red Dot dizaino apdovanojimą

Massey Ferguson 9S serija laimėjo prestižinį Red Dot dizaino apdovanojimą

Massey Ferguson, AGCO korporacijai priklausantis prekės ženk...