Menu




Case IH plečia išmanių traktorių gamą

Technikos naujienos 06.03.2020   

Case IH plečia išmanių traktorių gamą


Kompanija Case IH atnaujino traktorių gamą ir didžiuosiuose Case IH Quadtrac bei Steiger serijų traktoriuose įdiegdama AFS Connect technologijas, kurios suteikia galimybę nuotoliniu būdu stebėti mašinos darbą, analizuoti duomenis, juos archyvuoti, diagnozuoti sistemas, atnaujinti jų programinę įrangą ir kita. Pirmą kartą traktoriai (mod. Case IH Magnum) su AFS Connect buvo pristatyti praėjusioje Hanoveryje vykusioje Agritechnica 2019 parodoje.

Atnaujinti Quadtrac ir Steiger AFS Connect serijos traktoriai debiutavo JAV vykusioje Commodity Classic parodoje. Naujos kartos Europos rinkai pritaikytus išmaniuosius galiūnus numatyta pristatyti jau šių metų antrojoje pusėje. Case IH atstovaujanti Lietuvos bendrovė Dotnuva Baltic mūsų ūkininkams planuoja juos parodyti tik kitais metais, bet pasak įmonės produktų vadybininko Mariaus Pranaičio, šios naujovės verta tiek laukti.

Traktoriai su AFS Connect sistema turi išskirtinių galimybių: be standartinės duomenų perdavimo ir keitimosi jais funkcijos atsiranda galimybė analizuoti duomenų masyvus, t. y. ne tik nuotoliniu būdu stebėti mašinos parametrus, matyti istorinius duomenis, bet ir padėti geriau išnaudoti mašinos galimybes. Kiekviena mašina turi atskirą aktyvią direktoriją, kurioje saugomi visi istoriniai duomenys: degalų ir tirpalo AdBlue sąnaudos, variklio apkrova, sudaryti arba įkelti laukų žemėlapiai ir t. t. Visa tai lengvai pasiekiama, turint bet kokį išmanųjį prietaisą, pavyzdžiui, mobilųjį telefoną. Tereikia iš App Store arba Google Play atsisiųsti nemokamą AFS Connect programą, įdiegti ją, užsiregistruoti ir... visi mašinos duomenys, įskaitant valdymo terminalo vaizdą realiuoju laiku visada po ranka.

„Prie traktorių su AFS Connect, jų savininkui suteikus prieigą, gali prisijungti ir serviso komandos specialistai ir nuotoliniu būdu, net neatvykus į ūkį įvertinti mašinos darbo parametrus, realiuoju laiku matyti mašinos valdymo terminalo rodmenis, sistemos generuojamus klaidų kodus, aktyvuoti diagnostinę programą ir patarti dėl nuostatų“, – aiškina M. Pranaitis.

Naujos kartos traktorių gamoje iš viso 14 traktorių su 420 iki 620 AG varikliais. Quadtrac AFS Connect serija apima 470–620 AG, o Steiger AFS Connect – 420–500 AG diapazoną. „Svarbiausi naujos kartos traktorių atnaujinimai – naujo dizaino komfortiška kabina ir telematinė sistema, kas didina mašinos efektyvumą ir garantuoja didesnį darbo produktyvumą“, – priduria Dotnuva Baltic vadybininkas.

Quadtrac AFS Connect traktoriuose sumontuotas didesnis degalų bakas, todėl jį pildyti reikės rečiau. Numatytas iki 600 mval. alyvos keitimo intervalas, dėl to sumažėja eksploatacinės išlaidos bei išvengiama prastovų. Nebraskos traktorių bandymų laboratorija patvirtino, kad Case IH Quadtrac ir Steiger traktoriai yra galingiausi ir ekonomiškiausi traktoriai.

Pasak M. Pranaičio, remiantis traktorių registro duomenimis, Lietuvoje Case IH Quadtrac užima vikšrinių traktorių kategorijos lyderio pozicijas. „Pirmas naujas Case IH galiūnas parduotas 2012 metais. Skaičiuojame, kad Lietuvos žemdirbiai įsigijo iš viso 16 vikšrinių Quadtrac modelių ir 7 ratinius Steiger. Kiek dirba naudotų, statistikos nėra, bet tikėtina, kad antra tiek, o gal ir daugiau“, - spėja Dotnuva Baltic vadybininkas. Jo teigimu, šiuos milžinus renkasi dideli nuo 1 000 ha ūkiai. „Ūkiai, kurie siekia didelės darbų spartos, taupo degalus ir mažina išlaidas darbo jėgai. Prie tokių traktorių jungiami didelio darbinio pločio padargai. Be to, vikšrinės mašinos mažiau slegia dirva“, - pabrėžia M. Pranaitis.

Apie pernai pristatytus Case IH Magnum AFS Connect skaitykite Profi Lietuva Nr. 7.

Profi Lietuva info

 



gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...