Menu




Claas modernizavo Nexos traktorius

Technikos naujienos 28.01.2022   

Claas modernizavo Nexos traktorius


Claas atnaujino specializuotus Nexos traktorius. Juose ne tik įrengti Etapo V deginių emisijų normas atitinakantys varikliai. Naujos kartos Nexos atnaujinimai taip pat apima naują transmisiją, naują kabiną su lygiomis grindimis, naują dizainą ir naujus modelius. Be to, Claas didelių traktorių funkcijos ir Maxi Care galimybės dabar yra prieinamos ir specialios paskirties mašinų segmente.

Nexos serijos dabar turi naujus pavadinimus: VE, VL ir F, kurių plotis 1,0 m, 1,25 m ir 1,45 m, buvo pakeistos atitinkamai to paties išorinio pločio S, M ir L serijomis. Gamą papildo šie naujokai – Nexos XL, kurio išorinis plotis 1,55 m, taip pat siauriausias, platforminio tipo 1,25 m Nexos MD ir 1,45 m Nexos LD, skirtas sodams. Nexos MD ir LD galimi įsigyti tik be kabinos, o Nexos L ir XL su pasirenkama kabina.

Aukščiausios kokybės Nexos 260 kabina taip pat galima S, M, L ir XL serijoms. Galima rinktis iš penkių Nexos S, M ir L serijų modelių, kurių didžiausia variklio galia svyruoja nuo 75 iki 120 AG (Nexos XL apima keturis modelius nuo 85 iki 120 AG). Nexos MD ir Nexos LD yra keturių modelių, kurių galia svyruoja nuo 75 iki 103 AG. Naujasis 3,6 l darbinio tūrio 4 cl. FPT variklis atitinka Etapo V emisijų reikalavimus. Variklyje įrengta SCR išmetamųjų dujų papildomo apdorojimo sistema. Alyvos keitimo intervalas -  600 mval.

Įlipę į kabiną pirmiausia pastebėsite lygias kabinos grindis. Kabinoje yra didelė erdvė kojoms, lengviau į ją įlipti bei išlipti. Traktorių atnaujinimo procese ypatingas dėmesys buvo skirtas zonai, esančiai dešinėje nuo operatoriaus – dabar ji ergonomiškesnė ir racionalesnė.

Ant pakeisto stogo galima sumontuoti net aštuonis papildomus darbinius šviestuvus, nuo šiol galima rinktis ne tik halogeninius, bet ir LED šviestuvus. Naujoji transmisija turi penkias pavaras. Tris diapazonuose,  ir 40 km/val ECO greitį, esant 1 700 aps./min. 

Šešių serijų Nexos gamoje – iš viso 35 traktoriai, kurių galia nuo 75 iki 120 AG, o plotis nuo 1,0 iki 1,55 m. Gamintojo teigimu, naujos kartos Nexos pasirinkimas kaip niekad didelis, todėl kiekvienas gali rasti sau tinkamiausią modelį.

Nuo 2005 metų Claas pagamino iš viso daugiau kaip 10 tūkst. specialios paskirties traktorių.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...