Menu




Horsch plečia smulkinimo volų Cultro darbinių pločių gamą

Technikos naujienos 21.01.2022   

Horsch plečia smulkinimo volų Cultro darbinių pločių gamą


Pirmą kartą 3,0 m darbinio pločio Cultro TC agregatas su dvigubu peiliniu volu buvo pristatytas parodoje Agritechnica 2019-aisiais. Netrukus gamoje atsirado 12,0 m pločio modelis. Nuo šiol Horsch jau galės pasiūlyti ir 5,0 bei 6,0 m darbinio pločio tarpiniams augalams, rapsų ir kukurūzų ražienai smulkinti skirtus peilinius volus, kurie gali būti agreguojami tiek traktoriaus priekyje, tiek gale.

Pakabinamo smulkinimo volo Horsch Cultro peiliai ražieną ne perpjauna, o ją sutraiško ir sulaužo. Tokiu būdu, pasak Horsch specialistų, stiebai greičiau suyra, o kukurūzų ražienoje sumažėja kukurūzinių ugniukų buveinių. Du vienas paskui kitą įrengti ir į penkis segmentus padalyti volai su peiliais sukasi tik nuo jų sąlyčio su dirva. Tokiu būdu visa traktoriaus variklio galia atitenka varytuvams, todėl galima važiuoti didesniu greičiu. Rekomenduojamas technologinis Horsch Cultro greitis –20 km/val. Kuo didesniu greičiu važiuojama, tuo didesnis apskritiminis volų peilių greitis ir, gamintojo nuomone, geriau smulkinama.

Didelis Horsch Cultro privalumas tas, kad minimaliomis pastangomis išdirbamas maksimalus plotas. Peiliai ant volų sumontuoti kryžminiu būdu, kad būtų pasiekiama maksimali smulkinimo kokybė. Ant 30 cm skersmens volų sumontuota po 6 įstrižai išdėstytus peilius tolygiam krūvio pasiskirstymui. Peiliai tvirtai priglunda prie volų, kad būtų pasiektas didesnis stabilumas darbo metu.

Dvigubi peiliniai volai puikiai prisitaiko prie dirvos netolygumų dėl sumontuotų guminių kopijavimo elementų. Cultro 12 TC už volų galima pasirinkti sunkiąsias akėčias arba RingFlex volą. 

5,0 m ir 6,0 m modelius, kurie transportuojant susilanksto iki 3,0 m, taip pat galima komplektuoti su akėčiomis. Juos taip pat galima derinti su kitomis mašinomis, pavyzdžiui, kaip priekinį padargą be tankintuvo ir su diskinėmis akėčiomis Joker CT. Kitas variantas 5,0–9,0 m modeliams yra tvirtinimas traktoriaus gale ir skirtingų volų, tokių kaip RollFlex arba RollPack, montavimas.

Visų modelių traktorių galios poreikis yra mažas. Teigiama, kad 3TC pakanka 60–80 AG, o 12TC – 200–270 AG. Beje, 3,0; 5,0; 6,0 ir 9,0 metrų pločio Cultro gali būti kabinami tiek traktoriaus gale, tiek ir priekyje.

Pasak Vokietijos kompanijos Horsch atstovo Lietuvoje Nerijaus Žukausko, Cultro Lietuvoje žengia pirmuosius žingsnius. „Pernai labai intensyviai vyko demonstracinis turas su 12 metrų darbinio pločio Cultro TC, kuris paliko didelį ir teigiamą įspūdį ūkininkams, todėl tendencija yra gera ir tikimės, kad mašina taps populiari ir pas mus, - komentuoja N. Žukauskas. - Šiuo metu Lietuvoje dirba du 12 metrų darbinio pločio padargai. Dar vienas, 6 metrų, – atvyks šiemet ir bus demonstruojamas Lietuvos ūkiuose“.



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...