Menu




Väderstad apyvarta šovė į rekordines aukštumas

Rinka 19.01.2022   

Väderstad apyvarta šovė į rekordines aukštumas


Väderstad skelbia apie dar vienus rekordinės apyvartos metus: praėjusiais 2021 finansiniais metais Švedijos žemės dirbimo technikos ir sėjamųjų gamintojo pardavimai išaugo beveik ketvirtadaliu iki rekordinių 420 mln. eurų (340 mln. eurų 2020 m.). Pajamų padidėjimą iš dalies lėmė Šiaurės Amerikos sėjamųjų ir kultivatorių gamintojo AGCO-Amity JV įsigijimas, bet labiausiai apyvarta išaugo dėl gerų rezultatų svarbiose rinkose – Rusijoje, Kanadoje, Švedijoje, Vokietijoje ir Anglijoje. Kompanijai atstovaujančiai Lietuvos bendrovei Väderstad  2021-ieji finansiniai metai taip pat rekordiškiškai sėkmingi. Pasiektas visų laikų rekordas, skaičiuojant nuo pat įmonės veiklos pradžios.

Pasak Väderstad vyresniojo pardavimų ir rinkodaros viceprezidento Mattias‘o Hovnert‘o, praėję metai buvo geri daugumai ūkininkų, grūdų kainos aukštos, todėl pasiryžimas investuoti buvo daug tvirtesnis. „Pardavimus didiname visose mūsų produktų grupėse: žemės dirbimo, sėjos ir tiksliosios sėjos. Augimo tempais itin išsiskiria mūsų tikslioji sėjamoji Tempo, kuri kai kuriose šalyse ir toliau užtikrintai didina užimamos rinkos dalį“, - teigia jis.

Väderstad darbuotojų skaičius 2021-aisiais taip pat gerokai išaugo – metų pabaigoje visame pasaulyje darbuotojų komanda viršijo 1 900. Pelnas nuo 19 mln. eurų 2020 m. padidėjo iki 40 mln. eurų 2021 m., kurių didžioji dalis bus skirta tolimesnėms investicijoms.

„Turime gerai veikiančią gamybą, todėl galime pasiekti tokius puikius finansinius rezultatus. Gautą pelną panaudosime investuodami į tolesnę savo gamyklų plėtrą Švedijoje, Kanadoje ir JAV – ir dar daugiau dėmesio skirsime inovacijoms bei produktų kūrimui“, – sako Mats‘as Båverud‘as, Väderstad generalinis direktorius.

2021 metais Covid-19 pandemija paveikė Väderstad, kaip ir visą pasaulį, ir tai taip pat turėjo įtakos finansiniams rezultatams. „Ji mums pakenkė iš dalies dėl didesnių medžiagų kainų ir tam tikrų komponentų tiekimo sutrikimo. Apskritai, mums vis tiek gerai sekėsi, nes palyginti su 2020 m. pajamos gerokai padidėjo. Verta paminėti, kad nei 2020, nei 2021 metais nesikreipėme ir negavome jokios valstybės paramos dėl pandemijos padarinių“, – pabrėžia M. Båverud‘as.

Kompanijai atstovaujančiai Lietuvos bendrovei Väderstad 2021-tieji finansiniai metai taip pat rekordiškiškai sėkmingi. Pasiektas visų laikų rekordas, skaičiuojant nuo pat įmonės veiklos pradžios. „Pasiekėme rekordą tiek pagal parduotų mašinų skaičių, tiek pagal apyvartą. Palyginti su praėjusiais finansiniais 2020- aisiais, pernai apyvarta išaugo 59 procentais“, - rezultatais džiaugiasi Lietuvos įmonės vadovas Romas Naudžiūnas.

Daugiausiai parduota lėkštinių skutiklių Carrier ir Rapid sėjamųjų. Pasak R. Naudžiūno, pastaruoju metu tendencingai didėja didesnio darbinio pločio mašinų pardavimai. „Pavyzdžiui, pernai didesnio kaip 8,0 m darbinio pločio mašinos sudarė jau 12 proc. visų mašinų skaičiaus, o šiemet akivaizdu, kad ši dalis dar labiau augs“, - pastebi R. Naudžiūnas.

Jo teigimu, Lietuvoje ryškėja dar viena tendencija – didėja mašinų, atliekančių kelis darbus paklausa, t. y ūkininkai skaičiuoja darbo laiko sąnaudas, kurą ir vertina efektyvumą bei agronominę naudą. „Tai stebime ir universalių skutiklių TopDown, apjungiančių noragus, lėkštes bei tankinimo volą, ir tiksliųjų sėjamųjų Tempo, galinčių tiksliai sėti kelias kultūras dideliu greičiu, ir BioDrill smulkiasėklių augalų sėjamųjų, kuri montuojama ant Väderstad noraginių, lėkštinių skutiklių, volų ir sėjamjųjų, pardavimuose“, - komentuoja rinkos pokyčius įmonės vadovas.

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...