Menu




Claas apyvarta išaugo beveik 19,0 %

Rinka 22.12.2021   

Claas apyvarta išaugo beveik 19,0 %


2021-uosius Claas prisimins kaip klestėjimos metus – apyvarta išaugo 18,7 % iki 4,8 mlrd. EUR, o pajamos iki mokesčių – 357 mln. EUR (2020 m. – 158 mln. EUR). Bendrovė praneša apie dviženklį augimą visame pasaulyje.

„Nepaisant kliūčių komponentų tiekimo grandinėje ir pandemijos, Claas šiemet pavyko pasiekti labai gerų rezultatų“, – sako Thom‘as Böck‘as, Claas grupės vykdomosios valdybos pirmininkas, pridurdamas, kad kompanojos pelningumas labai pagerėjo visuose pasaulio regionuose.

Prie praėjusių metų augimo varomųjų jėgų Šiaurės Amerikoje ir Rytų Europoje prisijungė pagrindinės Vakarų ir Vidurio Europos rinkos, įskaitant Vokietiją ir Prancūziją.

Šiais metais didėja ne tik pajamos. Claas darbuotojų skaičius visame pasaulyje išaugo beveik 5,0 % nuo 11395 2020 metais iki 11957 šiemet. Tyrimų ir projektų vystymo biudžetas padidėjo 10,5 % iki rekordinio 262 mln. EUR (2020 m. 237 mln. EUR), o investicijos į ilgalaikį turtą – 138 mln. EUR.

Svarbiausi įvykiai šiemet buvo gegužę atnaujintos Le Mano (Prancūzijoje) traktorių gamyklos atidarymas ir Harsevinkelio (Vokietijoje) kombainų gamybos įrenginių modernizavimo antrojo etapo užbaigimas. Bendrovė taip pat išplėtė savo gamybos pajėgumus Krasnodare (Rusija), kur dabar gali pagaminti keturis kartus daugiau kombainų nei prieš penkerius metus.

Žvelgdama į ateitį, 2022 metais kompanija tikisi stabilios žemės ūkio technikos paklausos svarbiausiose rinkose ir tikisi pajamų augimo bei kiek mažesnio rezultato, palyginti su šiais metais. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...