Menu




Bednar didina Omega sėjamųjų darbinį plotį

Technikos naujienos 18.11.2021   

Bednar didina Omega sėjamųjų darbinį plotį


Čekijos žemės ūkio technikos gamintojas pristato du naujus universalių sėjamųjų Bednar Omega gamos flagmanus - 8000 FL ir 9000 FL, atitinkamai 8,0 ir 9,0 m darbinio pločio.

Sėjamąsias 8000 FL ir 9000 FL galima komplektuoti su banguotais žemės dirbimo diskais, kaip ir visas sėjamąsias, naujus modelius galima aprūpinti sėklų ir trąšų srauto jutiklaiis. Agregatuose galima įrengti smulkių sėklų išsėjimo įrangą Alfa-Drill tarpinių augalų sėklai ar mikrogranulėms įterpti. Didesnio darbinio pločio sėjos mašinose įrengti ir didesni sėklų bunkeriai – 4 000 l talpos.

Rekomenduojamas traktoriaus galios poreikis yra nuo 290 AG iki 360 AG 11,3 t 8,0 m modeliui ir 320 AG - 400 AG 12,3 t 9,0 m versijai.

Pasak kompanijai Bednar atstovaujančios Lietuvos įmonės Agrokoncerno technika produktų vadovo Skirmanto Diliauto, visos Omega serijos sėjamosios pasižymi universalumu. „Jas galima susikomplektuoti ir pritaikyti pagal konkrečiame ūkyje taikomas technologijas. Galite užsisakyti klasikinę sėjamąją su žemės dirbimo funkcija arba rinktis No-Till tipo, tiesioginės sėjos sėjamąją, be jokio žemės dirbimo ar priekinių sėjamosios komponentų, o tik su žemės įpjovimo diskais paskui kiekvieną išsėjimo aparatą“, - aiškina S. Diliautas. Kadangi sėjamosios sėjos noragėlių spaudimas į dirva yra net 130 kg, sėjamąją galima panaudoti ir sunkiose, sudžiūvusiose dirvose.

„Tokia Bednar sėjamųjų gamos plėtra naudinga stambiems, didelio sėjos našumo siekiantiems ūkiams“, - mašinų pasiūlos plėtrą komentuoja Agrokoncerno technika produktų vadovas. Pirmaisiais atstovavimo kompanijai Bednar metais įmonė pardavė iš viso 8 Omega sėjamąsias. Iki metų pabaigos tikimasi parduoti dar bent 5 vienetus. „Kitais metais tikimės padidinti parduotų sėjamųjų skaičių iki 17-20 vienetų“, - planuoja S. Diliautas.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...