Menu




John Deere atnaujino ir išplėte 6R modelių gamą

Technikos naujienos 17.11.2021   

John Deere atnaujino ir išplėte 6R modelių gamą


Nuo pat debiuto 2011-aisiais John Deere 6R serijos traktoriai buvo laikomi lauko, transportavimo darbų ir tiksliųjų technologijų etalonu. Vakar vykusioje nuotolinėje spaudos konferencijoje buvo pristatyti ne tik šių traktorių atnaujinimai, bet ir visiškai nauji modeliai. Dabar serija apima 14 naujos kartos nuo 110 iki 250 AG modelių, kurių pokyčius jau galima pamatyti išorėje, dar daugiau jų – mašinų konstrukcijoje.

Atnaujintus John Deer 6R gamintojas pristato šūkiu – „Būk išmanesnis ir padaryk daugiau“, t. y. naujos kartos traktoriai yra išmanesni, o tai padeda operatoriams padaryti daugiau. Be to, gamoje atsirado ir po du naujus modelius su 4 cl. ir 6 cl. varikliais. Vienas iš 4 cl. variklio naujokų 6R150, skirtas mišriems ūkiams, kitas – 6 cl. 6R185, labiau pritaikytas transporto darbams. Teigiama, kad naujasis 6R150, kurio didžiausia galia yra 165 AG (177 AG su galios didinimo sistema) užtikrina mašinos su 6 cl. varikliu našumą, bet yra kompaktiškų matmenų ir lengvo svorio (6,5 t).

Pasak Phillippe Steinmann‘o, John Deere vidutinės galios klasės traktorių vadovo ES,  atnaujintoje serijoje įdiegta nemažai techninių sprendimų, dėl kurių šie traktoriai yra labai ypatingi. Pagrindinė 6R serijos naujovė yra integruota 1-Click-Go AutoSetup sistema, kuri leidžia traktoriaus ir padargo nustatymus atlikti daug greičiau ir paprasčiau. Skaičiuojama, kad operatorius gali išvengti iki 90 % ekrano paspaudimų, bet svarbu ne tik tai – traktorius visada bus optimaliai sureguliuotas.

Visus reikalingus nustatymus galima iš anksto suplanuoti John Deere operacijų centre ar mobiliojoje programėlėje ir bevieliu ryšiu perduoti tiesiai į traktorių. Tarp tokių nustatymų yra ir agronominiai duomenys, pavyzdžiui, lauko ribos, technologinės vėžės ir trąšų ar chemikalų normos. Vos tik traktorius kerta lauko ribą, StarFire imtuvas atpažįsta lauką, į kurį įvažiavo mašina, ir programinė įranga aktyvuoja išsaugotus nustatymus automatiškai. Operatoriui tereikia juos patvirtinti. Taigi net ir laikinam darbui pasamdyti darbuotojai gali dirbti tiksliai bei išvengti klaidų. Beje, AutSetup galima atnaujinti ir senesnius 6R modelius.

Nors AutoSetup labai palengvina kasdienį darbą, John Deere pagalvojo ir apie kitus operatoriaus patogumus. Nebeliko už vairo buvusio prietaisų skydelio – tai ne tik pagerina matomumą į priekį, bet ir palengvina mašinos valdymą, naudojant porankį ir valdymo svirtis. Visi nustatymai ir darbo rodikliai pateikiami perkeltame į kampinį kabinos stulpelį ekrane.

Dar viena 6R naujovė – dar viena E-svirtelė, kuri ypač naudinga dirbant su priekiniu krautuvu. Operatorius gali laisvai konfigūruoti mygtukų išdėstymą ir keisti važiavimo kryptį, naudodamas atbulinės eigos mygtuką.

Darbui su priekiniais krautuvais skirta dinaminė svėrimo sistema leidžia sverti kaušo turinį mašinai judant, t.y. nereikia sustoti. Be to, funkcija „Grįžti į padėtį“ leidžia vienu spustelėjimu nustatyti krautuvą į reikiamą iš anksto nustatytą padėtį, o lygiagretumą išlaikanti funkcija apsaugo nuo kaušo turinio išbarstymo.

Naujajame 6R įrengta išmanesnė IPM (galios didinimo) sistema, kuri suteikia papildomos galios tuomet, kada reikia, ne tik atliekant transporto ar darbus su GTV, bet ir dirbant su hidrauliniais įrengimais. Dabar 4 cl. modeliai gali išvystyti iki 20 AG, o 6 cl. – iki 40 AG papildomai, kai naudojami energijos reikalaujantys hidrauliniai padargai, pvz., ritinių presai, srutų cisternos, sėjamosios ir kita.

Kaip ir kiti John Deere traktoriai, naujieji 6R aprūpinti palydoviniais imtuvais. Pasak P.Steinmann‘o, nuo 2022 m. pabaigos atnaujintas  StarFire palydovinis imtuvas suteiks dar daugiau tiksliojo ūkininkavimo galimybių. Nesvarbu, kokio lygio korekcijos signalo tikslumą ūkininkai pasirinks, naujas imtuvas užtikrins puikų signalo stabilumą net ir dirbant šešėlio dengiamose vietose. „Žinoma, vienas palydovinis imtuvas kalnų nenuvers, bet kartu su JDlink, John Deere operacijų centru ir kitomis tiksliojo ūkininkavimo sistemomis gali išties daug“, - teigia P. Steinmann‘o.

Kaip jau minėta, pirmiausia pastebimi atnaujintų 6R dizaino pokyčiai. Vizualiai mašinos tapo panašios į didžiuosius John Deere, iš kurių perimtas variklio gaubtas, veidrodžiai, suvienodintas ir modelių žymėjimas. 

Su atnaujinta gama gamintojas pasiūlys ir daugiau transmisijų. Be AutoQuad Plus ir AutoPowr 4 cl. modeliuose bus galima ir CommandQuad.

Naujųjų John Deere 6R gamyba numatoma 2022-ųjų vasarą.

 



gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...