Menu




Nauji Pöttinger plūgai galingiems traktoriams

Technikos naujienos 12.11.2021   

Nauji Pöttinger plūgai galingiems traktoriams


Praėjusį mėnesį Vokietijos kompanija Amazone su pasididžiavimu paskelbė apie plūgo, tinkamo apie 400 AG traktoriams, pristatymą. Po kelių savaičių Austrijos žemės ūkio technikos gamintoja Pöttinger žengė dar vieną žingsnį į priekį ir pristatė plūgą Servo T 6000, kurį galima saugiai prikabinti prie 500 AG traktorių. 

Bendrovė teigia, kad kuriant naująjį plūgą buvo iš pagrindų pakeista pagrindinė sijos dalis ir Nova apsaugos nuo akmenų sistema, siekiant optimizuoti patikimumą.

Naujieji pusiau pakabinami plūgai siūlomi dviejų versijų - Standard ir Plus, kuriuose yra nuo šešių iki devynių korpusų. Taip pat yra Nova ir Plus Nova versijos, turinčios nuo šešių iki aštuonių korpusų. Pastarieji plūgai turi hidraulinę apsaugą nuo akmenų su reguliuojamu iki 2 200 kg suveikimo slėgiu, padedančiu užtikrinti nepertraukiamą arimą.

Naujosios serijos plūgus galima įsigyti su 102 cm atstumu tarp korpusų bei 80 cm arba 90 cm prošvaiste kaip papildoma įranga.

Taip pat galima pasirinkti aktyvią traukos kontrolės sistemą, kuri dar labiau perkelia svorį nuo plūgo ant traktoriaus. Tai leidžia papildomai apkrauti galinę ašį iki 1 100 kg svoriu, nedarant įtakos plūgo sekimui kalvotuose dirvose. 

Teigiama, kad dėl šios sistemos nebereikia balastuoti galinių ratų, nes pakanka priekinių ratų balasto. Dėl to ratų slydimas sumažėja iki minimumo, gamintojo teigimu, degalų sąnaudos gali sumažėti iki 3,5 l/ha.

Traktorių galiai vis augant ir dėl to didėjant ratų dydžiui, plūgų gamintojai buvo priversti peržiūrėti plūgo prikabinimo įtaisą, ne išimtis ir Pöttinger. Sumažintas bendras tepimo taškų skaičius, o lengvai sureguliuoti visus reikiamus nustatymus padeda hidraulinės sistemos ir geresnis prieinamumas.

Pasak kompanijai Pöttinger atstovaujančios bendrovės SV Technika produktų grupės vadybininko Vitalijaus Staševičiaus, plūgų rinka kiekvienais metai vis mažėja, tačiau yra ūkių, kurie nors ir taiko neariamąją žemdirbystę vis tiek kas keletą metų arba prieš ar po tam tikrų kultūrų dirvas aria. „Pöttinger plūgai pasižymi tvirtumu, patikimumu bei ilgaamžiškumu. Juos renkasi tie, kas vertina gerą ir kokybišką produktą. Iš Pöttinger plūgų gamos populiariausi 3, 4 bei 5 korpusų modeliai“, - sako V. Staševičius.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...