Menu




Väderstad įžengė į 12,0 m darbinio pločio sėjamųjų segmentą

Technikos naujienos 08.11.2021   

Väderstad įžengė į 12,0 m darbinio pločio sėjamųjų segmentą


Švedijos kompanija Väderstad, pristačiusi visiškai naują net 12,0 m darbinio pločio sėjamąją Inspire, skirtą nuo 200 AG traktoriams, pradėjo naują etapą įmonės istorijoje. Naujos konstrukcijos mašina sujungia didelį sėjos greitį ir tikslų sėklų įterpimą.

Pasak Mattias’o Honvert’o, Väderstad pardavimų ir rinkodaros viceprezidento, Inspire sėjamoji buvo labai laukiama ūkininkų. „Su ja žengiame į naujo sėjamųjų dydžio segmentą“, - nuotolinėje naujovių pristatymo konferencijoje pabrėžė jis.

Nauja sėjamoji Väderstad Inspire 1200C/S skirta ūkininkams, reikalaujantiems didelio sėjos našumo. Ji kompaktiška ir laukuose, ir pervežant keliais, o versija su trąšų įterpimu Inspire 1200C turi vieną didžiausių sėkladėžių savo klasėje. Inspire 1200C/S pagaminta Spirit bazėje ant Tempo L rėmo. Sėja 12,5 m tarpueiliais. Papildomai galima komplektuoti su Cross Board Light lyginimo lenta. Gamintojo teigimu, sėjos greitis gali siekti 15 km/val., transportinis – 40 km/val.

Kadangi sėjamojoje nėra pirminio žemės dirbimo sekcijos, sėklos guoliavietė turi būti paruošta atskira technologine operacija. Ši sėjamoji tinkama sėti į suartą, skustą lėkštiniu ar noraginiu skutikliu dirvą.

Inspire konstrukcijos širdis – greitai reaguojančių dvigubų diskų sėklų noragėlių sistema. Ji idealiai prisitaiko prie bet kokių lauko nelygumų, todėl sėjos gylis visuomet išlieka pastovus. Šios sistemos rezultatas – įspūdingas sėklų įterpimas ir tolygus sudygimas visame lauke.

Kol kas bus gaminami du Inspire 1200C/S modeliai – Inspire 1200S ir Inspire 1200C. Tik sėkloms skirtoje versijoje Inspire 1200S įrengta 5 000 litrų talpos sėkladėžė. Combi versijoje su trąšų įterpimo įranga Inspire 1200C įrengta 7 200 litrų sėkladėžė su dviem atskirais skyriais sėkloms ir trąšoms. Iš Inspire 1200C sėkladėžės tiekiamos sėklos ir trąšos sumaišomos į tą patį oro srautą ir kartu įterpiamos į dirvą. 

Pagrindinė Inspire 1200C/S ypatybė yra išsėjimo valdymas aštuoniose atskirose sekcijose. Siekiant užtikrinti pastovų ir tolygų produktų srautą iš didelės sėkladėžės į sėklų noragėlius, sėklos ir trąšos iš sėkladėžės dozuojamos aštuoniais Fenix III dozatoriais.

Inspire 1200C/S gali valdyti dozavimą aštuoniose atskirose sekcijose. Tokiu būdu Inspire 1200C/S gali keisti sėjos normą ir valdyti sekcijas iki 1,5 m pločio intervalais. Taip pasiekiamas unikalus tikslumas 12 metrų sėjamųjų segmente“, – sako Björn‘as Jeansson‘as, Väderstad komercinių produktų direktorius.

Laukuose sėjos veiksmai patogiai valdomi sistema Väderstad E-Control, naudojant planšetę iPad, kurią galima apjungti su ISOBUS užduočių valdymo sistema. 

Väderstad Inspire 1200C/S pristatymas įvyks tarptautinėje žemės ūkio technikos parodoje Agritechnica 2022 vasario mėnesį. Prekyba šiomis sėjamosiomis bus pradėta 2022 m. pabaigoje.



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...