Menu




Väderstad Rapid – 30 metų

Įvykiai 02.11.2021   

Väderstad Rapid – 30 metų


Švedijos kompanija Väderstad švenčia 30-tąjį mūsų Rapid sėjamosios jubiliejų. Nuo sėjamosios gamybos pradžios 1991-aisiais Väderstad pardavė beveik 28 000 sėjamųjų Rapid viso pasaulio ūkininkams, ieškantiems patikimos technikos, tinkančios visoms įmanomoms sąlygoms. Lietuvoje jų dirba 1 060, pirmieji penki vienetai parduoti 1997-aisiais.

Starkų šeimai priklausanti Švedijos kompanija Rapid atsiradimu produktų gamoje itin džiaugiasi ir didžiuojasi. „Pamenu pokalbį su vienu ūkininku, kuriam labai patiko dirbti su Rapid. Jis visada sakydavo, kad Rapid – tai džipas tarp sėjamųjų, nes savo darbą atlieka visur ir bet kokiomis sąlygomis“, – prisimena Bo Starkas, Väderstad pardavimų direktorius Šiaurės šalyse ir antrosios įmonės savininkų šeimos kartos atstovas.

Nuo pristatymo 1991-siais, Rapid revoliucingai pakeitė sėjos technologiją dėl savo unikalių sėjos noragėlių ir naujoviškos sėjos gylio valdymo sistemos. Ir šiuo metu, po 30 metų ir daugybės Rapid koncepcijos atnaujinimų ir patobulinimų, ji yra didelės sėkmės pavyzdys.

„Kai projektavome Rapid, mūsų tikslas buvo sukurti sėjamąją, atliekančią kelias technologines operacijas vienu metu ir gerai dirbančią bet kokiomis sąlygomis. Mes ją vadiname universalia sėjamąja“, – mašiną apibūdina B. Starkas.

Viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių Rapid sulaukė didžiulio pripažinimo, buvo sėklų guoliavietės paruošimas, lyginimas, sėja ir dirvos struktūros atstatymas vienu važiavimu, tuo pat metu užtikrinant patikimus sėjos rezultatus dideliu darbiniu greičiu. Platūs tankinimo ratai už sėklų noragėlių tapo tikru Rapid skiriamuoju ženklu. Tai ratai, kurie sukuria optimalų sėklų ir dirvožemio sąlytį net sunkiai įdirbamose dirvose.

OffSet tankinimo ratų montavimas reiškia, kad kas antras ratas perstumtas 190 mm atgal ant atskiros ašies. Toks montavimas suteikia daug pranašumų, pavyzdžiui, susilpnėja vibracijos, todėl sėjama tiksliau, o traukos galios poreikis sumažėja iki 25 proc.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...