Menu




Dotnuva Baltic parodinės naujienos – tiesiai į ūkius

Naujienos 15.10.2021   

Dotnuva Baltic parodinės naujienos – tiesiai į ūkius


Praėjusi paroda „Ką pasėsi...2021“ kaip niekad buvo sėkminga ir įsimintina pagrindiniam jos remėjui – bendrovei Dotnuva Baltic, šiemet švenčiančiai 25-metį. Įmonės ekspozicija buvo gausi technikos naujienų, kurių nemaža dalis tiesiai po renginio iškeliavo į ūkius.

Pasak Dotnuva Baltic vykdančiojo direktoriaus Dangio Valaičio, šiųmetei parodai buvo skirtas ypatingas dėmesys, ir ne tik dėl to, kad bendrovė buvo generalinis jos remėjas. „Švenčiame įmonės 25-metį, tad po ilgos pertraukos vykusi paroda „Ką pasėsi... 2021“ buvo mums labai svarbus renginys, kuriame norėjome parodyti visas veiklas ir produktų, prekės ženklų asortimentą. Ekspozicijoje turėjome apie 60 vnt. eksponatų. Taip pat sulaukėme garbingų svečių, aukščiausio lygio vadovų iš Case IH ir Kverneland kompanijų“, - renginį vertina D. Valaitis.

Pasak jo, naujienų būta kaip niekad daug: parodos medalį laimėjęs traktorius Case IH Optum3 00, MacDon savaeigė ir kombaino pjaunamosios, juostinis grėblys Reiter, Agrisem Sly Boss tiesioginė sėjamoji, Kverneland Enduro skutiklis, Einböck tarpueilių kultivatorius ir kitos. „Džiaugiamės, kad prieš pat parodą atgabentas Optum 300 sulaukė išskirtinio susidomėjimo ir turime jau dvi sutartis naujiems užsakymams. Dauguma parodoje demonstruotų technikos vienetų jau buvo parduota ar atvyko iš klientų kiemo. Tad šiai dienai kieme nebeturime nei vieno traktoriaus, kurį demonstravome parodoje, ir apie 40 % prikabinamos technikos buvo parduota, o kita – laukia naujo sezono starto“, - sako bendrovės vykdantysis direktorius.

Apžvelgdamas technikos atnaujinimo ir bendrovės veiklos tendencijas, D. Valaitis pabrėžia, kad šiemet orientuojamasi į tvarumo ir žaliojo kurso diktuojamas kryptis Europoje. „Į tai, kur mes visi turime eiti, siekdami išsaugoti dirvožemį bei mažinti eroziją. Atstovaujame stiprius gamintojus, kurie siūlo tiesioginės sėjos technologijas, minimalaus žemės dirbimo ir pasėlių priežiūros sprendimus“, - priduria jis.

Atnaujinta traktorių ir derliaus nuėmimo mašinų gama 

Bene didžiausia ne tik parodos, bet ir apskritai Dotnuva Baltic traktorių gamos naujovė – CASE IH Optum 300 CVXDrive AFS Connect modelis, kuris yra pirmasis Baltijos šalyse. Traktoriuje įrengta nauja, erdvi, ypač tyli kabina (66 dB), naujasis Multicontroller porankis ir konfigūruojami valdikliai, AFS Pro 1200 jutiklinis ekranas, geresnis matomumas iš operatoriaus kabinos. „Tikimės, kad šis traktoriaus modelis, dėl savo modernių sprendimų, bus vienas iš lyderių rinkoje“, - viliasi D. Valaitis. 

Didelio susidomėjimo taip pat sulaukė savaeigė pjaunamoji MacDon M1170NT bei lanksčios juostinės pjaunamosios MacDon FD (FlexDraper®). Pastarųjų augantį populiarumą lemia tai, kas šios pjaunamosios sukurtos užtikrinti maksimalų produktyvumą net imant derlių sudėtingiausiomis sąlygomis. Be to, jos tinka visų gamintojų kombainams.

Tikslios žemės dirbimo ir sėjos mašinos

Viena iš svarbiausių Dotnuva Baltic žemės dirbimo technikos naujienų – naujasis Kverneland skutiklis ENDURO, kuriam būdinga didelė linginės apsaugos spaudimo jėga (iki 700 kg). Enduro Pro versija turi hidraulinį gylio reguliavimą (galima keisti gylį važiavimo metu), standartiniai kaltai arba greito keitimo Knock-on sistema ir naujas noragų tvirtinimas - nereikalauja didelės keliamosios galios.

D. Valaitis iš įmonės gamos naujovių išskyrė ir inovatyvų Einböck tarpueilių kultivatorių CHOPSTAR+ROW-GUARD, kuriame įdiegta sekimo sistema ROW-GUARD, skirta eilutėms sekti naudojant 2D arba 3D spalvas skiriančias vaizdo kameras. Tarpueilių kultivatoriai Chopstar dirba nuo 25 cm iki 150 cm tarpueiliuose. Pagal fiksuojamus vaizdus tarpueiliai automatiškai kopijuojami bei išravimi. Tai padeda taupyti chemikalus, laiką ir siekti tvarumo.

Populiarėjant neariamąjai žemdirbystei, ūkiams vis aktualesnės tampa šiaudų akėčios. Pasak D. Valaičio, įmonės mašinų gamoje tam skirtos Agrisem Turbomulch šiaudų akėčios. Padargas turi peilinį volą arba dvi eiles priekinių pjovimo diskų. Beje, PROFI atliktas palyginamasis tyrimas atskleidė, jog Turbomulch šiaudų akėčios, palyginti su panašios konstrukcijos variantais, geriau paskleidžia šiaudus, geriau sudygsta ir pabiros.

Kita populiari ir aktuali naujiena – pakabinama Kverneland sėjamoji OPTIMA V SX su teleskopiniu rėmu. Dirbant su šia sėjos mašina, galima keisti tarpueilių plotį, sėjant skirtingas kultūras. Sėjamojoje įrengta slėginė sėklos padavimo ir galulaukių sistemos, su lygiagrečiu arba prasilenkiančiu sėklos išdėstymu.

Naujiena rinkoje - juostinis grėblys

Vos prieš mėnesį Dotnuva Baltic atstovaujamų įmonių sąrašą papildė dar viena įmonė – Austrijos kompanija REITER – specializuotas juostinių grėblių gamintojas. Pasak D. Valaičio, Respiro juostiniai grėbliai gerokai našesni už rotorinius, bet to, grėbia itin švariai, formuodami tolygią pradalgę, kas užtikrina tolimesnį pašarų ruošimo grandinės operacijų našumą ir kokybišką pašarą. 

Pasak įmonės vykdančiojo direktoriaus, tai, kad nemaža dalis parodoje demonstruotos technikos turi naujus savininkus, byloja apie atsigavusią rinką. „Šiais metais technikos rinka labai aktyvi, vien tik traktorių rinka auga +40%, stebime panašų ir kitos technikos pardavimų augimą. Todėl ir įmonės rezultatai, ypač technikos prekybos ir popardaviminio aptarnavimo, augo +30%“, - komentuoja rinką D. Valaitis. Jo nuomone, šie besibaigiantys metai – vieni geriausių metų per paskutinį penkmetį. „Tai ne tik rinkos augimo sėkmė, bet ir mūsų komandos pasiekimas. Paskutiniais metais skyrėme ypač didelį dėmesį popardaviminiam aptarnavimui ir klientų lūkesčių atliepimui. Matome, jog tai duoda naudą“, - akcentuoja D. Valaitis.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Drąsus naujojo Quadtrac flagmano stilius pelnė tarptautinį dizaino apdovanojimą

Neseniai pristatytas naujasis CASE IH traktorių flagmanas Qu...

Naujienos

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Skaitykite pirmąjį šių metų Profi Lietuva numerį

Štai ir sulaukėme 25-tojo Pofi Lietuva numerio. Pirmojo šiai...

Naujienos

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Paprasta akmenų surinkimo sistema

Jei turite keturratį ir turite problemų su akmenimis, Stonel...