Menu




Naujas Stoll savininkas

Įvykiai 27.09.2021   

Naujas Stoll savininkas


Čekijos įmonė Agrostroj Pelhřimov įsigijo gerai žinomą vokiečių priekinių krautuvų ir priedų gamintoją Stoll Group. Naujasis savininkas neplanuoja jokių esminių pakeitimų.

Kartu su pagrindine Stoll Group būstine Lengede, netoli Hanoverio, čekai įsigijo dvi gamyklas Vokietijoje ir po vieną Lenkijoje bei JAV. Stoll Group dirba apie 600 darbuotojų, kompanija turi 5 000 atstovybių ir prekybos įmonių pasaulyje. 

Stoll pasaulinės eksporto apimtis skiekia apie 22 000 vienetų ir yra antras pagal dydį pasaulyje traktorių priekinių krautuvų gamintojas, kurio metinė apyvarta siekia 120 mln. eurų

„Dėl naujos įmonės įsigijimo nedvejojau ir ilgai negalvojau“, – sako Agrostroj savininkas ir generalinis direktorius Lubomír‘as Stoklásek‘as, pridurdamas, kad tai buvo puiki proga gerokai išplėsti produkcijos portfelį. „Stoll įsigijimas idealiai atitinka mūsų strateginį planą ir turi didelį abiejų bendrovių sinergijos potencialą“, – įsitikinęs jis.

Šeimai priklausanti Agrostroj Group, teigia esanti žemės ūkio mašinų gamintojas numeris 1 gimtojoje Čekijoje, ir geriausiai yra žinoma dėl savo būgninių žoliapjovių. Čekai taip pat gamina komponentus ir mašinas kompanijoms DAF, Scania ir Volvo, taip pat Fendt, John Deere, Krone, Kuhn ir Kverneland.

Šiais metais Čekijos bendrovės apyvarta siekia apie 250 mln. eurų, joje dirba 2700 darbuotojų be dirbančiųjų Stoll. Tikimasi, kad abi bendrovės kartu sugeneruos apie 370 mln. eurų.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...