Menu




Prognozuojamas javų kombainų pardavimo augimas

Rinka 27.02.2020   

Prognozuojamas javų kombainų pardavimo augimas


Anot rinkos tyrimų kompanijos Fact. MR, naujų kombainų pardavimai per ateinančius šešerius metus turėtų ūgtelėti 3 %, o bendra pasaulinė jų vertė pasieks apie 18 mlrd. JAV dolerių (apie 16,6 mlrd. eurų). 

Vertinant rinkos tendencijas, prognozuojama, kad dėl darbo jėgos trūkumo ir vis didėjančio poreikio javapjūtes darbus atlikti kuo greičiau, numatomas visų galios klasių, įskaitant ir mažesnio kaip 150 AG pajėgumo javų kombainų pardavimo augimas. Iki 2026 metų pastarųjų dalis bendroje kombainų vertės struktūroje sudarys 5 mlrd. JAV dolerių (apie 4,61 mlrd. eurų). 

Numatoma, kad 300-400 AG pajėgumo javų derliaus nuėmimo mašinų paklausa per ateinančius šešerius metus ir toliau augs, o jų pardavimas sudarys apie 30 % bendros apyvartos. Augs ir 300-450 AG ir didesnės galios kombainų poreikis. Vertinant kombainų paklausos tendencijas pagal grūdų bunkerio talpą, skaičiuojama, kad bene didžiausias poreikis (apie 40 % viso rinkos poreikio, arba 8 mlrd. JAV dolerių (7,38 mlrd. eurų) bus modelių su nuo 6 800 iki 9 525 l talpos bunkeriais.

Pagal rinkos prognozes didžiausia kombainų rinka ir toliau išliks Šiaurės Amerika. Tikimasi, kad šis regionas, dabar akumuliuojantis apie pusė visos pardavimo apyvartos, išlaikys tokias pačias pozicijas ir per ateinančius šešerius metus. Čia laukiama dar išmanesnių ir labiau automatizuotų mašinų.

Profi info



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...