Menu




Ilgai laukta naujiena - daugiafunkcė Krone puspriekabė

Technikos naujienos 07.09.2021   

Ilgai laukta naujiena - daugiafunkcė Krone puspriekabė


Vokietijos kompanijos Krone teigimu, žingsnis į pervežimo puspriekabių rinką buvo planuotas ir lauktas. Nauja universali Krone GX pervežimo puspriekabė tinka gabenti įvairų krovinį – grūdus, smulkiagrūdžių augalų sėklas, bulves, cukrinius runkelius, net ir paletes. Naujų Krone mašinų serijoje du modeliai: dviašė GX 440 (44 m3 talpos) ir triašė GX 520 (52 m3).

Pasak Krone atstovo Lietuvoje Edgaro Apanavičiaus, įmonės kūrybinė komanda net ir karantino metu intensyviai dirbo. „Rezultatas ilgai lauktas ir jau po pirmojo oficialaus pristatymo, kuris įvyko rugsėjo pradžioje, labai gerai įvertintas, - sako E. Apanavičius. – Nauja mašina ne tik universali, bet ir minimaliai žalojanti transportuojamą krovinį. Tai pavyko pasiekti, įrengus integruotą grindinio diržą, kuris sumažina transportuojamos masės trintį iškrovimo metu“.

Turinys iškraunamas jį išstumiant, naudojant viso pločio 2,0 m grindų diržą kartu su stumdoma hidrauliškai valdoma galine iškrovimo sienele, kurioje įrengta skaidri 10 mm akrilo stiklo plokštė, kad būtų matomas stumiamams krovinys. Guminės juostelės užsandarina šoninių sienelių konstrukcijas, kad kebulo viduje neliktų smulkiagrūdžių sėklų.

Hidrauliškai varomos grindų diržinio transporterio grandinės veikia vienu iš dviejų greičių: 8 m/min. ir 16 m/min. Gamintojo teigimu, GX 440 krovinį iškrauna per 40 s, o GX 520 - per 50 s.

Kėbulas sukurtas, naudojant patentuotą ištisinio rėmo koncepciją, šoninės sienelės hidrauliškai nusileidžia (iki 700 mm), kad būtų patogiau pakrauti.

Puspriekabę galima greitai pritaikyti gumbiavaisiams iškrauti. Papildomai užsakomi dozavimo volai gali būti prisukami prie uždarymo dangčio, kai jie nenaudojami, kad būtų galima ją naudoti gumbiavaisiams transportuoti. Gamintojo teigimu, GX ryte galima vežti siloso masę, o po pietų - naudoti bulvėms ar cukriniams runkeliams transportuoti. Pasak Krone, pritvirtinti dozavimo volus trunka apie 50 minučių.

Dirbant su GX, galima tiksli iškrovimo greičio kontrolė, kuri naudinga kraunant silosą į tranšėjas, kaupus. Anot gamintoja, tokia funkcija – pirmoji pasaulyje. Sistema kontroliuoja iškrovimo greitį pagal nuvažiuotą atstumą, t.y. viskas, ką turi padaryti operatorius, yra įvesti tranšėjos ilgį. Iškrovimo greitis valdomas automatiškai, atsižvelgiant į traktoriaus važiavimo greitį.

Gamintojas planuoja papildyti gamą kitais GX modeliais, numatoma išplėsti ir specifikacijų lygius.

Pasak E. Apanavičiaus, Lietuvos rinkoje nauja GX puspriekabė tikėtina pasirodys 2022/2023 m. „Tikimės, naujoji GX dėl daugiafunkcio panaudojimo bus stiprus konkurentas ne tik mūsų rinkoje", - tikisi įmonės atstovas.

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...