Menu




Rekordinis EWA atspaudas javų lauke

Įvykiai 25.08.2021   

Rekordinis EWA atspaudas javų lauke


Besibaigiant šiai javapjūtei, Lietuvos rekordų knyga pasipildė nauju įrašu – „Didžiausias įmonės logotipas, išpjautas javų lauke“.

Javapjūtė – vizualiai labai gražus vaizdas. Kombainai javų laukuose visada sukuria galingą įspūdį. Norėdama išnaudoti šį gamtos ir technikos kuriamą grožį, žemės ūkio technikos įmonė East West Agro (EWA), įgyvendino ambicingą idėją.

Minėdama savo veiklos 15 metų jubiliejų, East West Agro komanda išpjovė rekordinio dydžio įmonės logotipą javų lauke, kurio dydis per 10 hektarų, o linijų plotis net 25 metrai.

Rekordas savaime nebuvo tikslas – kompanija norėjo išbandyti šiuolaikines naujausias automatinio vairavimo ir Tiksliojo ūkininkavimo sistemų (TŪS) galimybes. Logotipo brėžiniai buvo perkelti į lauko žemėlapį, o žemėlapis įdiegtas į javų kombaino navigacinį žemėlapį. Kombainas pagal gautą užduotį subraižė pjovimo linijas ir pagal GPS informaciją išpjovė tikslias logotipo linijas.

„Šiuo rekordu įprasminome ilgametę įmonės patirtį ten, kur dažniausiai ir yra sutinkama mūsų atstovaujama technika – javapjūtėje. Taip pat pirmą kartą Lietuvoje išbandėme galingiausią ir naujausią javų kombainą Massey Ferguson Ideal 9T, kuris padėjo pasiekti itin tikslaus rezultato“, - rekordo tikslus nurodė įmonės generalinis direktorius Gediminas Kvietkauskas.

Dėl itin karštos liepos ir lietingo rugpjūčio šių metų javapjūtė Lietuvoje buvo labai sudėtinga, o derliaus nuėmimas buvo tikras iššūkis. „Net kelis kartus teko keisti siekiamo rekordo ir vietą, ir datą, o net ir radus tinkamą laiką – sąlygos buvo sudėtingos, todėl gelbėjo itin pravaži vikšrinė kombaino važiuoklė“, – įspūdžiais dalijosi įmonės vadovas.

Galinga mašina turi ir daugiau privalumų bei išskirtinių techninių savybių. Pasak East West Agro technikos direktorius Remigijaus Savicko, Massey Ferguson Ideal 9T turi net 640 AG variklį ir yra didžiausias Europietiškas javų kombainas rinkoje. Jis buvo sukomplektuotas su 12,2 m dydžio Power Flow pjaunamąja. Nepaisant labai sudėtingų lauko ir oro sąlygų, susidariusių dėl lietingos javapjūtės ir daug sugulusių bei drėgnų javų, ši Massey Ferguson pjaunamoji su juostiniu transporteriu su kokybišku javų nupjovimu ir tolygiu masės padavimu į kombainą, susidorojo kuo puikiausiai. „Ekstremaliomis sąlygomis, neužtenka javų tik nupjauti, bet juos reikia ir kokybiškai iškulti pasiekiant kuo didesnį našumą. Tai padėjo padaryti ilgiausius rinkoje rotorius turinti DualHelix sistema. Kokybišką javų valymą užtikrino Ideal Balance sistema“, – kombainą pristatė R. Savickas. 

Kad darbo produktyvumas būtų dar didesnis – MF Ideal javų kombainas gaminamas su 17 100 l grūdų bunkeriu, kurį iškrauna didžiausio rinkoje našumo sistema Stremer 210, išvystanti 210 l/s išpylimo greitį.

„Siekdami šio rekordo norėjome parodyti ne tik tai Massey Ferguson Ideal javų kombainą, kaip derliaus dorojimo mašiną, bet ir kaip gausiausią technologijų žemės ūkio mašiną. Pradedant nuo tokių paprastų dalykų kaip 360 laipsnių vaizdo kamerų sistema, sukurianti operatoriui erdvinį vaizdą iki visiškai integruoto automatinio vairavimo, navigacijos kontrolės ir savaiminio javų kombaino susireguliavimo“, - teigė technikos direktorius.

Savaiminė javų kombaino susireguliavimo sistema Ideal Harvest reguliuoja javų kombaino nustatymus, kad galėtų būti pasiekti operatoriaus pasirinkti kriterijai: didžiausias našumas, geriausia iškultų grūdų kokybė arba mažiausi grūdų nuostoliai. Beveik visose savaeigėse Massey Ferguson žemės ūkio mašinose galima turėti integruotą gamyklinę palydovinę automatinio vairavimo sistemą AutoGuide.

Neįprastą įvykį stebėjo ir rekordą fiksavo „Lietuvos rekordų“ komanda. „Įspūdingas East West Agro pasiekimas parodo, kad vis daugiau verslo atstovų atranda galimybę siekti rekordo kaip būdą stiprinti komandinę dvasią, paminėti verslui svarbius įvykius ar kitaip įprasminti savo veiklą. Tikimės, kad šis puikus pavyzdys taps dar didesne paskata ir kitiems verslams ne tik siekti daugiau, bet ir nepamiršti savo pasiekimų užfiksuoti“, – rekordą komentavo Factum agentūra.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...