Menu




Atnaujintos Lemken Azurit ir sėja daugiau augalų, ir tręšia

Technikos naujienos 23.08.2021   

Atnaujintos Lemken Azurit ir sėja daugiau augalų, ir tręšia


Modernizuotos Lemken Azurit sėjamosios nuo šiol gali sėti ir sojų pupeles bei saulėgrąžas, ir įterpti mikrogranules. Naujausias Azurit 10 bus galimos užsakyti jau nuo šio rugsėjo. Patobulinta sėjamoji turi ir kitų privalumų.

Be esamų keturių, šešių ir aštuonių eilučių versijų, kurių tarpueiliai yra nuo 70 iki 80 cm, naujoji Azurit gali sėti šešiomis ar dvylika eilučių su 50 cm atstumu tarpueiliais. Siekiant pagerinti sėklų įterpimo kokybę, sėjos noragėliuose įrengtas vagutės formavimo įtaisas. 

Dar viena naujovė – automatinė kukurūzų sėklų atskyrimo sistema, kuri stebi ir koreguoja sėklų atskyrimo kokybę. Šią sistemą galima pritaikyti ir senesnėms mašinoms. Nauja ir tai, kad Azurit 10 trąšų stebėjimo sistema automatiškai įspėja operatorių, jei atskiri trąšų noragėliai užsikemša.

Nuo šiol Lemken gali pasiūlyti Azurit 10 su 200 l talpos MicroHub 5 trąšų bunkeriu, kuris leidžia trąšų mikrogranules įterpti tiesiai šalia sėklų. Mikrogranulėse yra vandenyje tirpių maisto medžiagų, kurios greitai pasiekiamos augalams, todėl sudaromos puikios sąlygos dygstančiam pasėliui. Tai ypač aktualu šaltu, sausu pavasario sezonu. 

„Mes siūlome šią galimybę iki 8 eilučių Azurit sėjamosiose, – sako Bernd‘as Valtwies‘as, Lemken tiksliųjų sėjamųjų technologijų skyriaus vadovas. – Šis įrenginys skirtas ne tik naujoms mašinoms. Priklausomai nuo ankstesnių Azurit 9 mašinų gamybos metų, bus siūlomi atitinkami senesnių modelių modernizavimo rinkiniai. Sistema valdoma per Azurit terminalą. Gali būti naudojamos nuo 1 iki 40 kg/ha trąšų normos Dozatorius valdomas elektra, o granulės pneumatiškai įterpiamos į sėklų vagutę, tad tikslumas labai didelis“.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...