Menu




Pasaulinė Fendt Rogator 900 premjera

Technikos naujienos 14.07.2021   

Pasaulinė Fendt Rogator 900 premjera


Vakar vykusioje tarptautinėje konferencija AGCO korporacijai priklausanti Vokietijos kompanija Fendt tarp kitų naujienų pristatė ir svarbiausiąją – naują savaeigių purškimo/tręšimo mašinų Rogator 900 seriją. Jau 20 metų gaminamas purkštuvas/tręštuvas sulaukė nemažai atnaujinimų. Nors kol kas jis bus siūlomas atrinktose rinkose, vėliau numatyta prekyba ir kitose šalyse.

Fendt Rogator 900 – dideliems ūkiams skirta serija, kurią sudaro penki modeliai: Fendt Rogator 932, 934, 934H (raidė H nurodo didelę prošvaisą), 937 ir Fendt Rogator 937H, kurių galios diapazonas nuo 290 iki 369 AG ( 216–272 kW). Priklausomai nuo modelio, mašinos plotis – nuo 3,91 iki 4,49 m, darbinis plotis - nuo 27 iki 40 m.

Kaip išskirtinę naujos serijos savybę, gamintojos nurodo itin didelę – net iki 193 cm – prošvaisą. Be to, su Rogator 900 galima ne tik purkšti, bet ir tręšti, o pertvarkyti iš purškimo tręšimui ar atvirkščiai užtrunka vos kelias valandas. Fendt Rogator 900 bus galima įsigyti JAV, Kanadoje, Australijoje, Rusijoje ir Ukrainoje. Savaeigio purkštuvo užsakymus Šiaurės Amerikoje numatyta pradėti 2021 m. spalio mėn. Užsakytos šį spalį mašinos bus pristatytos 2022-ųjų gegužę. Vėliau Fendt Rogator 900 planuojama pritaikyti ir kitoms rinkoms.

Fendt Rogatar 900 turi Fendt 900 traktoriaus kėbulą ir Fendt 700 kabiną. Mašinose įrengtas 6 cl. 8,4 l darbinio tūrio AGCO Power variklis, atitinkantis skirtingoms rinkoms taikomus deginių emisijų reikalavimus.

Pasėlių apsaugos operacijų laikas dėl klimato kaitos vis trumpėja, tad operatoriai, norėdami atlikti darbus optimaliausiu metu, praleidžia vis daug valandų kabinoje. Erdvioje Fendt Rogatar 900  kabinoje VisioPlus darbo laikas neprailgs. Čia operatoriai ras pažįstamą daugiafunkcę valdymo svirtį ir Fendt porankį, įskaitant Varioterminal 10.4Fendt Rogator 600 purkštuvo ir Fendt Ideal kombaino.

Orai ir klimato sąlygos yra lemiami veiksniai, taikant pasėlių apsaugos ir tręšimo priemones. Dėl šios priežasties Fendt Rogator 900 ant stogo gali būti sumontuota meteorologinė stotelė. Duomenys automatiškai perduodami į kabiną, tad operatorius visada stebi besikeičiančias sąlygas.

Kabina itin apsaugota, su dviguba aktyvintos anglies filtrų sistema, todėl gerai apsaugo operatorių nuo dulkių, aerozolių ir chemikalų garų. Be minėtų komfortą garantuojančių priemonių, nemažas ir papildomai pasirenakmos įrangos sąrašas: patogios sėdynės su amortizacija; natūralios odos apmušalai operatoriaus ir keleivio sėdynėms, taip pat vairui; sėdynių šildymo ir vėdinimo sistemos; garso sistema su keturiomis aukščiausios klasės garso kolonėlėmis ir žemų dažnių kolonėle; daugybė daiktadėžių, reguliuojamos temperatūros gėrimų laikymo skyrius; puodelio laikiklis ir kita.

Fendt Rogator 900 važiuoklę galima pakelti vienu mygtuko paspaudimu. Standartiškai Fendt Rogator 900 modelių prošvaisa yra ne mažesnė kaip 142 cm arba didesnė, atsižvelgiant į naudojamas padangas. Tiek Fendt Rogator 934, tiek 937 modeliai gali būti High Clearance versijų. Tai leidžia važiuoklę pakelti iki 193 cm, atsižvelgiant į naudojamas padangas. Su tokiais modeliais galima dirbti kukurūzų ar saulėgrąžų pasėliuose net vėlyvoje augimo fazėje, kai augalai siekia 2,0 m aukštį, neprarandant jų derlingumo.

Norint padidinti Fendt Rogator 900 panaudojimo galimybes, mašiną galima transformuoti iš purkštuvo į mineralinių trąšų barstytuvą. Turėdamas daugiau nei 20 metų šios technologijos patirtį, gamintojas gerokai palengvino rezervuaro keitimo mechanizmą. Anksčiau du žmonės sistemai pakeisti užtrukdavo keturias valandas, šiandien tai atlikti galima per dvigubai tumpesnį laiką. 

Didžiausia chemikalų tirpalo rezervuaro talpa 3 400–4 900 litrų, mineralinių trąšų bunkerio talpa – 7 000 litrų. Skirtingus talpyklų dydžius galima derinti su skirtingais modeliais. Taigi, mašiną galima individualiai pritaikyti kiekvieno užsakovo poreikiams.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...