Menu




Pöttinger skaičiuoja rekordines apyvartas

Rinka 08.07.2021   

Pöttinger skaičiuoja rekordines apyvartas


 Nors pasaulį sukausčiusi pandemija yra iššūkis visoms pramonėms sritims, tačiau žemės ūkio produktų gamyba negali sustoti. Ūkininkai ir toliau perka naują techniką, o mašinų gamintojai, nors ir stringant komponentų tiekimui, dirba kone pilnu pajėgumu. Rinkų aktyvumas aukštas, tad ir įmonių apyvartos šauna aukštyn. Austrijos kompanija Pöttinger tikisi pasieksianti geriausią visų laikų rezultatą. 

Iki einamųjų Pöttinger finansinių metų pabaigos (liepos 31 d.) dar liko kelios savaitės, tačiau kompanija jau dabar prasitarė apie rekordines 2020–2021 m. pajamas, kurios sieks apie 395 mln. eurų. Tai yra apie 10 % daugiau nei gauta per praėjusius 2019–2020 m. finansinius metus (366 mln. eurų) ir viršija ankstesnį geriausią visų laikų 2018–2019 m. 382 mln. eurų apyvartą.

Kompanijos vykdomosios valdybos atstovas Gregor‘as Dietachmayr‘as patvirtina, kad Pöttinger veikla, kaip niekad ant bangos, užsakymų žurnalai užpildyti. „Prieš 16 mėnesių, kai įmonei teko galvoti, kaip dirbti, esant dėl siaučiančio viruso įsigaliojusiems suvaržymams, nežinojome, kas gali nutikti. Turėjome būti atsargūs ir netgi šiek tiek sumažinti savo gamybos apimtis, kad neprikauptume per daug mašinų į sandėlius, jei paklausa būtų sumažėjusi, - sakė D. Dietachmayr‘as. – Blogiausias scenarijus neišsipildė. Nustebome, kad naujų mašinų paklausa net padidėjo“.

Pasak jo, džiugu ir tai, kad Pöttinger stirpina pozicijas užsienio rinkose: „Aišku, kad planuojame augti ir toliau, ir mes esame labai patenkinti itin gerais rezultatais Šiaurės Amerikoje.“

Nors Pöttinger šių finansinių metų apyvarta bus didesnė, tačiau technikos prekybos apimtys skirtingose šalyse mažai keitėsi. Austrijos vidaus rinkoje Pöttinger technika sudaro 10 % visų pardavimų. Eksportas sudaro 90 % apyvartos, o Vokietija (19 %) ir Prancūzija (15 %) tebėra dvi didžiausios austriškų mašinų rinkos. Žolynų dorojimo technika (šienapjovės, vartytuvai ir grėbliai) sudaro 46 % pardavimų, po jų seka - žemės dirbimo agregatai (16 %), presai ir krautuvai (15 %) bei sėjamosios (9,0 %).

Pandemija nesutrukdė bendrovei toliau plėsti savo tarptautinį prekybos tinklą: pernai Lenkijoje duris atvėrė nauja antrinė įmonė, iš viso jų yra 17. Pirmoji Pöttinger antrinė įmonė Prancūzijoje pradėjo veikti 1999 m. Po to sekė Šveicarija (2003 m.), Italija (2004 m.), Kanada (2005 m.), Ukraina (2007 m.), Australija, Slovakija ir JAV (2008 m.), Rusija (2010 m.), JK, Belgija ir Airija (2012 m.) bei Skandinavija ir Kinija (2016 m.).

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...