Menu




Metų traktorius 2022: atskleisti ne visi konkurso dalyviai

Įvykiai 23.06.2021   

Metų traktorius 2022: atskleisti ne visi konkurso dalyviai


Vakar virtualia konferencija prasidėjo tradicinis, nuo 1998 m. rengiamas, traktorių progresui dedikuotas konkursas Metų traktorius 2022. Šiemet traktorių rinkimuose skirtingose kategorijose varžosi 14 modelių, 4 mažiau nei pernai. Ne visų pretendentų į nugalėtojus pavadinimai ir techninės charakteristikos buvo atskleisti. Jų teks luktelėti iki oficialaus pristatymo.

Vakar vykęs renginys uždegė žalią šviesą konkurso startui, kurio finišas numatytas rudenį. Nugalėtojus tikimasi paskelbti gyvai spalio 19–23 dienomis vyksiančioje Bolonijos parodoje EIMA. 

Pasak 26 žemės ūkio medijos žurnalistų, atstovaujančių 25 šalims, komisijos pirmininko Fabio Zammaretti, nors įžanginė konkurso konferencija vyko internetinėje erdvėje, transliuojama iš studijos Milane, vis tik tikimasi, kad šiemet dalis traktorių modelių vertinimo renginių vyks ir gyvai. 

Šiemet konkursui traktorius pateikė 11 kompanijų. Į rinkimus sugrįžo John Deere, pirmą kartą dalyvauja ir Austrijos gamintojas – Reform. Be šių įmonių sąraše - Antonio Carraro, Claas, Carraro Tractors, Case IH, Ferrari, Landini, Massey Ferguson, New Holland ir Valtra. Neliko Fendt, Kubota, ArmaTrack, taip pat nedalyvauja ir SDF įmonių grupė. Į konkurso finalą pateko visi kompanijų pateikti modeliai be jokios atrankos.

Dėl pagrindinės Metų traktoriaus nominacijos, taip pat ir dėl Geriausio standartinio traktoriaus titulo šiemet varžosi po penkis modelius, keturi pretenduoja į Geriausio specialiosios paskirties traktoriaus vardą. Visų trijų kategorijų kandidatai varžosi Tvaraus traktorius kategorijoje.

Metų traktorius 2022 finalininkai (abėcėlės tvarka)

Case IH modelis bus atskleistas liepos 22 d

John Deere 7R 350 AutoPowr

Massey Ferguson modelis bus atskleistas rugsėjo 4 d.

New Holland T6 Methane Power

Valtra T 235 Direct

 

Geriausio standartinio traktoriaus kategorijos finalininkai (abėcėlės tvarka)

Claas Arion 470

John Deere 6M 120 AutoPowr

Landini 5-120 Dynamic

Massey Ferguson 5 S-120 Dynamic

Valtra A 115 

 

Geriausio specialios paskirties traktoriaus kategorijos finalininkai (abėcėlės tvarka)

Antonio Carraro SRX 5800 

Carraro Tractors Compact VLB 75

Ferrari Vega 85 Dualsteer

Reform Metrac H 75 Pro

Pasak komisijos pirmininko F. Zammaretti, pernai dėl pandeminių suvaržymų į internetinę erdvę perkeltas konkursas sulaukė ypač didelio susidomėjimo ir pasiekė gerokai didesnę nei ankstesnieji auditoriją. „Skaičiai stulbinantys: mūsų surengtos internetinės transliacijos pasiekė daugiau kaip 9,5 mln. žmonių visame pasaulyje, įrašai buvo peržiūrėti per 1,3 mln. kartų, sulaukėme daugiau kaip 565 tūkst. atsiliepimų“, – akcentavo jis.

Nuo praėjusių metų pagrindinis konkurso rėmėjas – padangų gamintojas BKT, pakeitęs ilgametį konkurso partnerį Trelleborg. 

Primename, kad pernai svarbiausią Metų traktorius 2021 titulą pelnė Massey Ferguson 8S.265, geriausio standartinio traktoriaus laurai atiteko Valtra G135 Versu, geriausiu specialiosios paskirties traktoriumi pripažintas Fendt 211 V Vario, o tvariausio traktoriaus regalijos įteiktos Claas Axion 960 Cemos.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...