Menu




Didesnis sėjos lankstumas: Lemken Solitair su padalytu sėklų bunkeriu

Technikos naujienos 17.06.2021   

Didesnis sėjos lankstumas: Lemken Solitair su padalytu sėklų bunkeriu


Praėjus vos metams po sėkmingo Solitair 9+ pneumatinės sėjamosios pasirodymo rinkoje, Lemken pristato naują Duo versiją su padalyta sėkladėže, taip padidindama mašinos universalumą ir pasiūlydama didesnes naudojimo galimybes.

Nuo šiol mašina vienu metu gali paskleisti sėklas, trąšas ir net įsėlio sėklas. Solitair 9+ Duo sėkladėžės talpa 1 850 litrų. Bunkeris gali būti padalytas 50/50 arba 60/40, atsižvelgiant į poreikius. Dėl to galimi du taikymo variantai:

• Sėklos ir trąšos įterpiamos kartu, tačiau tiekiamos dviejų dozatorių, įrengtų kiekviename iš dviejų bunkerio segmentų. Skirtingi komponentai sėklavamzdžiu nukreipiami į dvigubų diskų noragėlius ir įterpiami į sėklų vagutę. Tai leidžia įterpti reikalingą startinį trąšų kiekį, sėjant žiemkenčius, arba patręšti pilna trąšų norma, sėjant vasarinius augalus. Automatinis technologinių vėžių mechanizmas yra integruotas į skirstytuvus.

• Dvigubos sėjos sistema suteikia didesnį lankstumą. Naudojant ją, du komponentai atskirai tiekiami į dvigubų diskų noragėlius per dvigubus paskirstytuvus dviem sėklavamzdžiais. Tokiu būdu juos galima paskleisti vienoje eilutėje, kaip taikant vieno įterpimo variantą, arba atskirai ir pakaitomis dviem eilutėmis. Be to, kiekvienos eilutės sėjos gylį galima atskirai reguliuoti per slėgio volelį iki 5 cm tolerancija. Tai leidžia sėti dvi skirtingas sėklas skirtingu, optimaliu sėjos gyliu arba tręšti tarpueilius sėjos metu.

Solitair 9+ Duo yra trijų ir keturių metrų darbinio pločio. Patobulintos sėjamosios serijinė gamyba pilnu pajėgumu numatyta 2022 m. sausio mėn., tačiau užsakymai jau priimami dabar.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...