Menu




Same Deutz-Fahr pardavimai 10 % mažesni, tačiau rezultatas – geriausias

Rinka 02.06.2021   

Same Deutz-Fahr pardavimai 10 % mažesni, tačiau rezultatas – geriausias


Nors koncerno SDF traktorių pernai Europoje registruota 3,5 % mažiau, įmonių grupė sugebėjo padidinti užimamos rinkos dalį iki beveik 11 %. 

Same Deutz-Fahr (SDF) 2020-uosius užbaigė 1,15 mlrd. eurų apyvarta, t. y. kritimas siekia 10 %, palyginti su 2019 m. Tačiau SDF teigimu, praėjusiais metais pasiektas geriausias rezultatas koncerno istorijoje – pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (angl. EBITDA) siekė 109 mln. eurų, arba 9,5 %. 

Pardavimų sumažėjimą labiausia lėmė dėl pandemijos 2 mėnesiams nuo vasario 24 d. sustojusi gamyba. Grynasis pelnas pernai siekė 39,3 mln. eurų, kad atitinka 3,4 %, ir jis buvo 2019 m. lygio (3,5 proc.). 

Investicijos į mokslinius tyrimus ir plėtrą, taip pat į naujus produktus 2020 m. sudarė 57 mln. eurų, t.y. 5 % apyvartos. SDF taip pat sustiprino savo tyrimų ir plėtros komandą, įtraukdama naujus specialistus, tokius kaip duomenų analitikus, dirbtinio intelekto ir pažangių skaitmeninių sistemų ekspertus.

Kaip ir kiti žemės ūkio technikos gamintojai, SDF eina tvaraus žemės ūkio kryptimi ir plėtoja skaitmenizuotos technikos kūrimo projektus, siekiant sumažinti išteklių eikvojimą visuose žemės ūkio produkcijos gamybos etapuose, tačiau tuo pačiu padidinti produkcijos išeigą.

Europoje, pagrindinėje SDF ir kitų svarbiausių žemės ūkio technikos pramonės įmonių rinkoje, traktorių registracija sumažėjo maždaug 3,5 %. Čia SDF sugebėjo padidinti užimamos rinkos dalį beveik 1 % iki 10,7 %.

Labai teigiamų ženklų stebima ir Kinijoje, šalyje, kurioje SDF rezultatai po pandeminių apribojimų augo daugiau nei rinkos vidurkis.

Turkijoje traktorių rinkos apimtys 2020 m. taip pat buvo teigiamos ir siekė 50 000 vnt., o SDF Turkey pardavimai augo net 40 %. Be to, pasiektas rekordinis eksporto į Europą lygis. 2020-ieji taip pat buvo patenkinami SDF India, kuri sugebėjo užsitikrinti stabilią poziciją rinkoje dėl puikių pardavimo rezultatų.



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...