Menu




Claas atidarė modernizuotą traktorių gamyklą Le Mane

Naujienos 24.05.2021   

Claas atidarė modernizuotą traktorių gamyklą Le Mane


Praėjusią savaitę Le Mano mieste, Prancūzijoje, po trejų metų modernizacijos oficialiai pradėjo veikti Claas traktorių gamykla. Kaip teigia gamintojas, dėl panaudotų technologijų ją galima vadinti ateities fabriku. Šiandien įmonė yra viena iš pažangiausių pasaulyje traktorių gamyklų.

Claas uždegė žalią šviesą Le Mano gamyklos modernizacijai 2017-aisiais. Didžioji dalis investicijų, kurių bendra suma siekė 40 milijonų eurų, buvo panaudota visiškam gamyklos traktorių surinkimo įrangos atnaujinimui ir procesų automatizavimui. Nuo Renault Agriculture įsigijimo 2003-iaisiais Claas į Le Mano gamyklą, vystymo centrą Velizy ir bandymų centrą Trange investavo iš viso apie 80 milijonų eurų.

Gamyklos modernizavimas suteikia visiškai naujas galimybes gaminti vis sudėtingesnius ir individualiai sukomplektuotus traktorius. Pažangių virtualios realybės technologijų naudojimas leido skaitmeniniu būdu imituoti visus procesus gamyklos planavimo etape, net ir tų traktorių modelių, kurie dar nėra gaminami. 

Naudojant 3D projekcijas ir virtualios realybės akinius, buvo išbandyta begalė variantų, kurie praėjo visus surinkimo etapus - nuo transmisijos ir variklio iki pagaminto ir išbandyto traktoriaus. Gamykloje įdiegta automatiškai valdoma transporterių sistema (AGV). 40 iš šių visiškai automatizuotų įrenginių traktorius transportuoja nuo pirmos iki paskutinės surinkimo stotelės ir vienu metu gali išlaikyti iki 20 tonų. Šios automatizuotos surinkimo linijos ilgis 1,2 km, joje įrengta 100 darbo vietų.

Atanujintos traktorių surinkimo linijos suteikia pakankamai gamybos pajėgumų visoms dabartinėms serijoms, taip pat būsimiems, didesnio našumo modeliams. Todėl pagamintų traktorių skaičius padidės iki 60 traktorių per dieną. Per metus čia būtų galima pagaminti apie 13 000 traktorių, palyginti su maždaug 10 000 vienetų šiandien. Didesnes gamybos apimtis planuojama pasiekti per ateinančius dvejus metus.

Traktorių eksportas iš Le Mano per pastaruosius 20 metų išaugo nuo 33 % iki 70 %. Vokietija yra svarbiausia eksporto rinka.

Pagrindiniai šios visiškai modernizuotos gamyklos naudos gavėjai yra darbuotojai. Nauja logistikos infrastruktūra reiškia, kad darbuotojai turi daug vietos ergonomiškai suprojektuotose darbo vietose, nes išilgai surinkimo linijos pristatomos tik tos dalys, kurių jiems reikia nedelsiant. Be to, ryškios spalvos ir moderni LED apšvietimo technologija, primenanti natūralias apšvietimo sąlygas, sukuria į darbą orientuotą ir malonią atmosferą.

Šiuo metu Le Mane gaminamos penkios traktorių modelių serijos, kurių galia nuo 75 iki 460 AG. Kartu su vystymo centru Velizi, netoli Paryžiaus, ir bandymų centru Trange, Le Mane dirba apie 1 000 žmonių. Šios įmonės glaudžiai bendradarbiauja su kitais plėtros centrais ir gamyklomis, tokiomis kaip Claas E-Systems Disene, Vokietijoje, ir Claas Industrietechnik Paderborne, gaminančiomis Terra Trac vikšrus Axion 900 traktoriams ir Arion 500 bei Arion 600 bepakopes transmisijas.

Be to, Imerje, netoli Chartro, atidaromas naujas technologijų centras, o tai reiškia, kad Claas toliau stiprina savo pozicijas Prancūzijoje, kuri yra didžiausia žemės ūkio technologijų ir technikos gamintoja Europos Sąjungoje. 

 



gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Naujienos

CNH parduoda plūgų verslą

CNH parduoda plūgų verslą

Pasiekė informacija, kad koncernas CNH pardavė savo žemės ūk...

Naujienos

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

Dotnuva Baltic saulės elektrinių slėnis – dar vienas žingsnis tvarumo link

AB Akola Group priklausanti bendrovei Dotnuva Baltic praėjus...

Naujienos

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Schäffer suteiktas solidus įvertinimas Vokietijoje

Vokietijos lankstinių krautuvų gamintojas Schäffer šiais met...