Menu




Vikšrinis autonominis AgBot – jau lauke

Technikos naujienos 20.04.2021   

Vikšrinis autonominis AgBot – jau lauke


Nyderlandų startuolio AgXeed sukurtas autonominis vikšrinis traktorius AgBot gali tapti pirmąja tokio tipo mašina, gaminama serijiniu būdu. Tiesa, tai gali įvykti ne anksčiau kaip po poros metų.

Beje, paskutinėje Agritechnica parodoje kompanija John Deere pademonstravo panašaus autonominio guminių vikšrų traktoriaus koncepciją, Horsch taip pat vykdo savo prototipo lauko bandymus.

AgBot komplektuojamas su standartiniu Deutz 4 cl. dyzeliniu varikliu (156 AG), kuris varo generatorių. Didžiausias prototipo judėjimo greitis –13,5 km/val. Mašinos elektrinės jungtys užtikrina iki 136 AG/700 V įtampą. Imants rotacinis žemės dirbimo agregatas yra vienas iš kelių išbandytų darbui su AgBot praėjusį rudenį.

Pagal GPS jutiklių ir optinės kliūčių aptikimo kameros duomenis vikšrinė mašina gali pati reguliuoti tarpvėžės plotį nuo 1,8 iki 3,0 metrų. Priekinės ir galinės trauklės keliamoji galia yra atitinkamai 3,0 ir 8,0 tonos, o didžiausias hidraulinės alyvos srautas siekia 80 l/min. Priedai prie mašinos jungiami rankiniu būdu. Pervežimo metu jie sulankstomi ant bepilotės mašinos viršaus. 

Antroji šio gamintojo autonominė mašina, kuri į laukus turėtų išvažiuoti po poros savaičių, turės 100 kW elektrinį kardaninį veleną, skirtą standartiniams padargams, pavyzdžiui, kultivatoriams. Antroji mašina taip pat bus vikšrinė, kaip ir trečioji, planuojama pagaminti rudeniop. Šiemet visi trys autonominiai traktoriai bus išbandyti įvairiuose Europos ūkiuose. 

AgXeed planuoja pirmąsias 10 vikšrinių mašinų pagaminti 2022 m. Skaičiuojama, kad vidutiniškai viena kainuos apie 250 000 eurų. Gamyba didesniu mastu planuojama 2023 m. 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...