Menu




Elektrinis EOX darbui pasiruošęs

Technikos naujienos 14.04.2021   

Elektrinis EOX darbui pasiruošęs


Pirmasis Nyderlandų gamintojo H2Trac dyzelinis-elektrinis traktorius EOX-175 išriedėjo iš dirbtuvių ir ruošiamas lauko bandymams. Ši neįprasta mašina pagaminta ant 210 AG (160 kW) savaeigės dyzelinės-elektrinės važiuoklės, vadinamos Multi Tool Trac, prie kurios tvirtinami padargai, bazės.

2017-ųjų tarptautinėje parodoje Agritechnica Multi Tool Trac (MTT) sulaukė didelio lankytojų dėmesio, tačiau gamintojas toliau ieškojo sprendimo, kaip sumažinti 10,0 t sveriančio traktoriaus svorį, lūkesčių neatitiko ir jo ilgis bei aukštis. 

Buvo nuspręsta, kad EOX-175 geriausiai tinka žemės dirbimo, sėjos ir purškimo darbams. Pakeitus konstrukciją, ratų bazė sutrumpėjo iki 3,5 m (MTT buvo 5,5 m), o svoris sumažėjo iki maždaug 7,0 t.

Įrengto galinėje rėmo dalyje keturių cl. 175 AG FPT dyzelinio bloko pagrindinė funkcija yra maitinti greitaeigį, žemiau kabinos esantį generatorių. Elektra pereina į aukštos įtampos paskirstymo dėžę šešiems varikliams: po vieną kiekviename rate, po vieną - hidrauliniam siurbliui ir dar vieną - kardaniniam velenui. 35kW ličio jonų akumuliatorius sumontuotas rėmo priekinėje dalyje.

Traktorius sukomplektuotas su standartinėmis vienodo dydžio (380/90R46) Mitas BF padangomis. 

Tarpvėžės plotį galima pakeisti paspaudus kabinoje esantį mygtuką nuo 2,25-3,20 m. Nors EOX-175 yra skirtas 3,0 m darbinėms sistemoms, jį galima naudoti ir su platesnėmis mašinomis. Didžiausias greitis šiuo metu yra 25 km/val. (pirmyn ir atgal). Ateityje bus galimas ir 40 km/val.

Gamintojas H2Trac šiuo metu derasi su keliais potencialiais olandų ir vokiečių klientais ir yra tikisi greitai rasti pirkėjus pirmosioms mašinoms. Planuojama iki šių metų pabaigos pagaminti nedidelę šių traktorių partiją.

Skaičiuojama, kad vidutiniškai šie traktoriai kainuos apie 280 000 eurų. Gamintojas svarsto ir nuomos už maždaug 60–70 eurų per valandą galimybes.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...