Menu




Rekordiniai Amazone metai

Rinka 06.04.2021   

Rekordiniai Amazone metai


Nepaisant naujų iššūkių, su kuriais susidūrė visas pasaulis, praėjusieji metai Vokietijos kompanijai Amazone pažymėti rekordu. Išaugus purkštuvų ir sėjamųjų pardavimams, Amazone Ltd pernai pasiekė visų laikų geriausią rezultatą – įmonės apyvarta padidėjo 15 % iki rekordinių 537 mln. eurų (2019 m. – 467 mln. eurų).

Didžiausias kada nors buvęs 138 veiklos metus skaičiuojančios bendrovės eksportas sudarė 80 % visų pardavimų. Amazone mašinų paklausa ypač augo Prancūzijoje, Vokietijoje, Danijoje, Belgijoje, Lenkijoje, Rusijoje ir Austrijoje.

„Per praėjusius finansinius metus visa komanda padarė viską, kad gamybą išlaikytų aukštame lygyje, nepaisant pandeminių suvaržymų, – rezultatus komentuoja du Amazone Group savininkai Kristijanas ir Justusas Drėjeriai (Christian ir Justus Dreyer). – Dėl visų susitelkimo, įskaitant ir mūsų pardavimo atstovų, pavyko išvengti bet kokio vėlavimo, tad ir įvykdėme visus užsakymus.“

Vadovų teigimu, šių metų pradžia taip pat nuteikia optimistiškai: visų produktų užsakymai nemažėja, tad ir apyvartas tikimasi išlaikyti rekordiniame lygyje.

„Tiesa besitęsianti pandemija, nuolatiniai ekonominiai iššūkiai ir nuolat besikeičianti politinė situacija gali neigiamai paveikti ekonomiką. Be to, šiuo metu susiduriame su neproporcingu mūsų tiekėjų produkcijos kainų augimu. Taip pat žemės ūkio sektoriuje dėl klimato kaitos kyla vis daugiau ekstremalių oro reiškinių. Taigi, ne viskas klostosi kaip sviestu patepta. Kita vertus, pasaulinė aukštos kokybės maisto paklausa ir toliau auga“, – verslo aplinkybes apibendrina Amazone savininkai.

 



Jums turėtų būti įdomu


Rinka

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery technikos gama pasipildė Maschio Gaspardo technika

Baltic Agro Machinery pradeda partnerystę su pasaulyje gerai...

Rinka

AGCO apyvartos rekordai

AGCO apyvartos rekordai

Skelbiama, kad AGCO pardavimai praėjusiais metais išaugo bev...

Rinka

Kubota verslo ambicijos

Kubota verslo ambicijos

Kubota tikisi šiemet ketina padidinti savo dalį Europos trak...