Menu




Nauja tiesioginės sėjos sėjamoji - Kuhn Aurock

Technikos naujienos 22.03.2021   

Nauja tiesioginės sėjos sėjamoji - Kuhn Aurock


Prancūzijos kompanija Kuhn, sukaupusi 40-ies metų patirtį į rinką žengia su nauja tiesioginės sėjos sėjamąja – Aurock. Ši mašina užpildo Kuhn sėjamųjų gamą, kurioje nuo šiol galima rasti modelį bet kokiai technologijai. Netrukus naujovė pasieks Lietuvą.

Nauja mašina gali sėti ir į minimaliai įdirbtą, ir į visiškai neįdirbtą dirvą. Priekinis smulkinimo volas, sėjimo eilės įpjovimo diskai, kurių spaudimas reguliuojasi iki 250 kg-300 kg, dvigubi išsėjimo diskai ir prispaudimo ratukai – sėjamosios konstrukcija, kuri leidžia dirbti įvairiomis sąlygomis.

Pasak kompanijai Kuhn Lietuvoje atstovaujančios bendrovės DOJUS agro produktų grupės vadybininko Igno Kubiliaus, Kuhn Aurock sėjamoji, palyginti su analogiškomis kitų gamintojų tiesioginės sėjos sėjamosiomis, turi kai kurių išskirtinių konstrukcijos sprendimų. „Pirmiausia - atskirti atpjovimo ir sėjos diskai. Tai leidžia atskirai reguliuoti šių segmentų darbo gylį ir slėgį į dirvą, todėl pasiekiamas geresnis prisitaikymas prie dirvos. Pagal dirvos tipą ir būsimo darbo technologiją galima rinktis vieną iš dviejų atpjovimo diskų rūšių“, - aiškina I. Kubilius. 

Dvigubas išsėjimo diskas turi du išsėjimo sėklavamzdžius. Tai išplečia sėjamosios panaudojimo galimybes. „Galima sėti į tą pačią eilutę pagrindinę ir tarpinę kultūrą, galima atjungti po vieną sėklavamzdį ir į kas antrą eilutę sėti skirtingas sėklas arba sėklas ir trąšas. Tokie variantai galimi, pasirinkus sėjamąja su dvigubu bunkeriu ir dviem paskirstymo mechanizmais“, - aiškina DOJUS agro specialistas. 

Kiekvieną Kuhn Aurock sėjimo diską galima reguliuoti atskirai. Kaip papildomą įrangą galima pasirinkti priekinį augalų liekanų smulkinimo volą, kuris yra hidrauliškai valdomas, jei nereikia, jį galima tiesiog pakelti. „Svarbu ir tai, kad Aurock sėjamoji turi išskirtinį dozatorių, tinkamą visų dydžių sėkloms, todėl keičiant sėklas, nereikia kiekvieną kartą keisti ir įrangos. Pagrindiniams darbiniams diskams reguliuoti nereikia jokių įrankių. Tai leidžia greitai ir patogiai sėjamąją  sureguliuoti. Beje, tai yra vienas iš visų, ne tik šios, Kuhn sėjamųjų privalumas“, – pabrėžia I. Kubilius.

Trys nepriklausomos sekcijos leidžia maksimaliai prisitaikyti prie bet kokio dirvos paviršiaus. Galimybė pasirinkti padanginį tankinimo volą per visą mašinos plotį leidžia tolygiai paskirstyti svorį, tenkantį dirvos suslėgimui. Pasak I. Kubiliaus, mašina dirba su daugeliu ISO-Bus terminalų. Taip pat nereikalauja didelės galios  - gali našiai dirbti su traktoriumi nuo 180 AG.

Jo teigimu, DOJUS agro papildė sėjamųjų asortimentą tiesioginės sėjos mašina dėl kelių priežasčių. „Matome besiplečiančią tiesioginių sėjamųjų rinką ir girdime ūkininkus – vis daugiau ūkių linksta bandyti ir netolimoje ateityje pereiti prie minimalios žemės dirbimo arba tiesioginės sėjos technologijos. Kuhn su šia sėjamąja užpildė savo sėjos mašinų gamą, tad nuo šiol turi sprendimą kiekvienai žemės dirbimo technologijai“, - teigia I. Kubilius.

Naują sėjamąją DOJUS agro palnuoja pristatyti Lietuvos ūkininkams artimiausiu metu ir ne tik nuotoliniu būdu. Jei aplinkybės leis, mašiną bus galima išvysti gyvai dirbančią laukuose. 

Pasak I. Kubiliaus, mechaninių sėjamųjų rinkoje, skirtoje mažesniems ūkiams, populiariausia Kuhn kompanijos mašina yra Kuhn Premia. Iš tradicinių, minimalaus žemės dirbimo sėjamųjų dažniausias pasirinkimas – Kuhn Espro. DOJUS agro pernai pardavė iš viso 19 sėjamųjų.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...