Menu




Pavasarinė premjera – atnaujinta didžioji Case IH Puma

Technikos naujienos 19.03.2021   

Pavasarinė premjera – atnaujinta didžioji Case IH Puma


Įsigaliojus griežtesniems išmetamųjų deginių emisijų reikalavimams, technikos gamintojai vienas po kito pristato ne tik ekologiškai švaresnius, bet ir patobulintus traktorius. Dar šį pavasarį Case IH traktorių gama pasipildys ilgai laukta didžiosios serijos Puma. Atnaujintos serijos modelių galia svyruoja nuo 180 iki 240 AG. Dotnuva Baltic atnaujintus Case IH Puma Lietuvoje planuoja pristatyti jau balandžio pradžioje.

Svarbiausias atnaujintų traktorių pasikeitimas – Etapo V deginių emisijų reikalavimus atitinkantis 6,7 l darbinio tūrio, 6 cl. FPT variklis tik su Hi-eSCR 2 deginių apdorojimo sistema be DPF ir EGR. Įsiurbimo ir išmetimo kolektoriai yra skirtingose variklio pusėse, todėl užtikrinama žemiausia į variklį patenkančio oro temperatūra. Vėsesnio oro tūris yra mažesnis, todėl jo į cilindrus telpa daugiau, ir dėl to galima pasiekti optimalų oro ir degalų santykį, esant skirtingiems variklio sūkiams. Rezultatas – tai platus sukimo momento bei galios diapazonas ir ekonomiškumas. Puma variklių techninės priežiūros intervalas pailgėjo iki 750 darbo valandų.

Modernizuojant didžiuosius Puma traktorius, nemažai dėmesio skirta operatoriaus darbo aplinkia ir kabinos ergonomikai pagerinti. Dėl naujų, plačių aliuminio laiptelių su LED apšvietimu užtikrinama, kad bus saugu įlipti į kabiną ir išlipti iš jos. Traktoriaus valdymo funkcijų jungikliai ir nustatymai yra patogiai ir logiškai išdėstyti. Dėl keturių statramsčių kabinos konstrukcijos ir erdvių stiklinių paviršių užtikrinamas geras matomumas. 

Virš vairo kolonėlės įtaisyta daiktadėžė dabar su uždaromu dangčiu, todėl operatorius visada po ranka galės turėti vėsaus gėrimo butelį ir užkandžių. Priekinio stiklo švarą ir gerą matomumą užtikrina stiklo apatiniame krašte įrengtas valytuvas, todėl darbas yra saugesnis esant dulkėtoms ir purvinoms sąlygoms. Sutemus reikiamą apšvietimą suteiks papildomai užsakomas atnaujintas paketas: vietoj standartiškai variklio gaubte turimų 4 halogeninių žibintų pasirinkti 6 LED lempas su didesne apšvietimo galia. Be to, galima įrengti iki 20 LED darbinių žibintų skirtingose vietose aplink kabiną. Variklio gaubto priekyje bus galima užsisakyti vaizdo kamerą, todėl kabinoje esančiame monitoriuje galima stebėti akląją zoną priešais traktorių, kai reikia didelio tikslumo manevruojant. Kamera taip pat palengvina darbą su priekiniu pakabinimo mechanizmu ar priekiniu krautuvu.

Daugiausia pakeitimų atlikta valdymo elektronikoje. Atnaujinta aparatinė ir programinė įranga užtikrina daug sklandesnį tiek PowerShift (esant jungiamos pavaros apkrovai), tiek pavarų dėžių CVXDrive veikimą, taip pat greitesnę jų reakciją. Patobulintos visos pagrindinės funkcijos: pajudėjimo, krypties keitimo, pavarų perjungimo žemyn arba aukštyn. Be to, šias funkcijas galima nustatyti atsižvelgiant į darbo pobūdį bei operatoriaus poreikius. 

Visi kabinos ir degalų bakų paslėpti vamzdynai ir laidai buvo kruopščiai peržiūrėti. Laidynas tapo kompaktiškesnis. Dėl aukštos kokybės kištukų reikalingos jungtys bus apsaugotos net ir ekstremaliausiomis sąlygomis daugelį metų dirbant ilgas valandas. Valymas ir pagrindinės priežiūros procedūros atidarius variklio gaubtą yra greitai atliekamos ir paprastos, nes pasiekiamumas yra puikus.

Pasak Case IH atstovaujančios bendrovės Donuva Baltic produktų vadybininko Mariaus Pranaičio, atnaujintus didžiuosius Case IH Puma traktorius Lietuvoje numatyta pristatyti balandžio pradžioje. „Tai viena iš populiariausių serijų mūsų šalyje. Pernai parduoti 137 nauji Case IH Puma, t. y. beveik pusė visų Case IH traktorių“, - sako M. Pranaitis.

 

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...