Menu




Arion 400 „užkopė“ iki 155 AG

Technikos naujienos 08.03.2021   

Arion 400 „užkopė“ iki 155 AG


Praėjusią savaitę nuotolinėje Vokietijos kompanijos Claas konferencijoje buvo pristatyta ketvirtoji Arion 400 traktorių karta, kuri ne tik atitinka Etapo V deginių emisijų reikalavimus. Gama pasipildė galingesniu modeliu. Gamintojui atstovaujanti Lietuvos bendrovė Baltic Agro Machinery atnaujintą seriją ketina pristatyti Lietuvoje jau šį rugsėjį.

Atnaujintoje Arion 400 serijoje yra septyni modeliai. Tai populiausia serija Claas traktorių gamoje. Nuo 2010-ųjų, kai šie traktoriai buvo pristatyti nuo Le Mano traktorių gamyklos konvejerio nuriediejo per 30 000 šios serijos mašinų. 

Naujos kartos traktorių gamoje neliko 460 modelio, flagmano vieta atiteko Arion 470 , kurio galia su galio didinimo sistema 155 AG (vardinė 145 AG). Galios didinimo sistema yra visuose nuo Arion 440 modeliuose. Mažiausiojo Arion 410 galia – 90 AG.

Mašinose montuojami tie patys 4,5 l darbinio tūrio FPT varikliai su SCR ir DPF deginių apdorojimo priemonėmis. 

Įsigydami modelius nuo Arion 430, galima pasirinkti vieną iš dviejų išbandytų ir efektyvių automatinės transmisijos variantų. Quadrishift (standartinė Arion 410 ir Arion 420 transmisija) teikia galimybę naudoti 16 priekinių ir 16 atbulinių pavarų, padalytų į keturis diapazonus, kiekvienas iš kurių apima keturis automatiškai perjungiamus greičius. Pasirinktinė Hexashift transmisija apima šešis automatiškai perjungiamus greičius ir 24 priekines bei atbulines pavaras. Abiejose transmisijose yra žeminančiosios pavaros funkcija, kurią naudojant, galima sumažinti greitį iki 150 m/val. Hexashift pasiekia didžiausią 40 km/val. greitį, esant 1 840 sūkiams per minutę 

Naudojant Quadractiv ir Hexactiv automatinio perjungimo funkciją, abi transmisijos gali perjungti pavaras automatiškai, pasirinkus vien tik automatinį greičių perjungimą (lauko režimus) arba automatinį greičių ir diapazonų perjungimą (kelio režimas), pastaruoju atveju perjungiant diapazoną automatiškai parenkamas tinkamas automatiškai perjungiamas greitis. Galima pasirinkti vieną iš trijų transmisijos automatinio perjungimo režimų (visiškai automatinis, GTV režimas ir rankinis režimas), kuriuos operatorius gali programuoti, priklausomai nuo atliekamo darbo. Automatinio perjungimo funkcija veikia Arion 400 serijos traktoriuose su Claas informacine sistema (CIS).

Sankabos išmynimo nereikalaujantis Revershift krypties perjungiklis leidžia lengvai keisti judėjimo kryptį, naudojant ant vairo konsolės esančią svirtį arba, pasirinktinai, daugiafunkcę valdymo svirtį, esančią ant dešiniojo porankio – tai ypač paranku, atliekant darbus šakiniu krautuvu. Smart Stop – tai dar viena naudinga funkcija darbo krūviui sumažinti. Ji automatiškai atjungia transmisiją, paspaudus stabdžio pedalą traktoriui sustabdyti, ir automatiškai iš naujo įjungia užprogramuotą pradinę pavarą, atleidus stabdžio pedalą.

Bendras traktoriųonės svoris padidėjo 500 kg iki 9,0 t, todėl naudingoji apkrova – 3,8 t. Pažymėtina, kad flagmano Arion 470 galios ir svorio santykis yra 34 kg/AG.

Arion 400 – tai ilgos 2,49 m (Arion 410 bei Arion 420) arba 2,53 m (Arion 430–Arion 470) ratų bazės ir mažo bendrojo ilgio privalumų derinys. O dar esant priekinių ratų pasukimo kampui iki 55 laipsnių, garantuojamas išskirtinis manevringumas, kurį dar labiau padidina naujoji nuo pasukimo kampo priklausoma visų ratų pavara ir papildoma kintamo vairo mechanizmo perdavimo skaičiaus funkcija. Nepaisant kompaktiškų matmenų, tvirtai sukonstruotas traktorius garantuoja saugų pritvirtintų padargų transportavimą ir išskirtinį stabilumą, atliekant darbus šakiniu krautuvu. Iš dalies tai lemia statinis svorio paskirstymas santykiu 50:50 be balasto.

Kaip ir anksčiau, naujosios Arion 400 serijos traktorių konfigūraciją galima keisti priklausomai nuo poreikių bei naudojimo srities. Siekiant dar didesnio vairuotojo komforto, galima rinktis Proactiv priekinės ašies pakabą, mechaninę dviejų taškų kabinos pakabą ir įvairius sėdynių variantus. Tiek priekinis, tiek galinis pakabinimo įtaisai ir Claas šakiniai krautuvai taip pat apima vibracijos slopinimo priemones.

Be to, neskaitant standartinės aukštai įtaisytos kabinos su stoglangiu, dabar galima rinktis Arion 400 serijos traktorių su žemai įtaisyta kabina arba naujoviška Panoramic kabina. Dėl ištisinio 2,41 m² priekinio stiklo pastaroji garantuoja neprilygstamą šios klasės traktoriams matomumą visomis kryptimis ir tai, kad be jokių kliūčių bus matomi pakelti šakinio krautuvo padargai. Durys plačiai atidaromos, tad vairuotojas gali patogiai ir saugiai įlipti į kabiną bei išlipti iš jos. Kai kuriems modeliams, specialiai komunalinio ūkio darbams atlikti yra pritaikyta 5-ių statramsčių kabina su polikarboniniu šoniniu langu. Papildomai galima užsisakyti LED žibintų komplektą, tinkamą visų modifikacijų kabinoms.

Standartinę kabinos įrangą galima papildyti CIS ir CIS+ komplektais. Abu komplektai apima 10 daugiafunkcės valdymo svirties, esančios dešiniajame porankyje, valdiklių ir darbo monitorių dešiniajame A statramstyje, kuris CIS+ atveju pateikiamas su standartiniu kontrastingu CIS (CIS atveju jį reikia užsakyti papildomai). Į CIS+ variantą taip pat įtrauktos elektrohidrauliniai valdymo kontūrai. CIS+ variantas taip pat apima Claas Sequence Management (CSM) valdymo lauko pakraščiuose sistemą.

Visuose Etapo V reikalavimus atitinkančiuose Arion 400 traktoriuose gali būti gamykloje sumontuota Claas automatinio vairavimo sistema sistema, kuri valdoma per S7 terminalą. Galima pasirinkti ir įvairius RTK korekcijos signalus, o taip pat ir Auto Turn sistemą, kuri automatiškai vykdo posūkio manevrus lauko pakraščiuose.

Kaip ir reikėjo tikėtis, ketvirtos karto Arion 400 serijos traktoriuose taip pat gali būti įdiegta Telematics automatinio dokumentavimo sistema.

Pasak Claas atstovaujančios bendrovės Baltic Agro Machinery produktų vadybininko Martyno Milčiaus, atnaujintus Claas Arion Lietuvos ūkininkai galės pamatyti dar šį rudenį. Praėjusiais metais iš visų Arion moelių populiariausi Lietuvoje buvo Arion 440, kurių parduoti 8 vnt.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...