Menu




Atnaujinti John Deere 9R serijos traktoriai – dar galingesni ir išmanesni

Technikos naujienos 04.03.2021   

Atnaujinti John Deere 9R serijos traktoriai – dar galingesni ir išmanesni


John Deere pristato atnaujintą 9R seriją, kurios viršūnėje 691 AG flagmanai – 9R 640 ir 9RX 640 modeliai. Naujausi 9R, 9RT ir 9RX traktoriai ne tik galingesni ir efektyvesni, bet ir išmanesni. Operatoriams ir ūkių vadovams bus naudingos vis didėjančios jų susietumo ir automatizavimo galimybės. Atnaujintus 9 serijos traktorius Lietuvoje planuojama pristatyti kitų metų pavasarį.

Visi modeliai turi tą patį naują ir labai taupų 13,6 l darbinio tūrio John Deere variklį, kaip ir John Deere X9 kombainai, išskyrus flagmanai, kuriuose vis dar naudojamas pasiteisinęs 15 l darbinio tūrio Cummins variklis. Šešių cilindrų variklis su HPCR degalų įpurškimo sistema buvo sukurtas taip, kad veiktų efektyviau, o triukšmo lygis sumažėtų iki 50 %. Siekiant perduoti itin didelę variklio galią varytuvams, visi modeliai gali būti papildomai apkrauti iki 30,4 t bendrosios masės.

Be didesnio galingumo naujieji traktoriai taip pat tapo išmanesni. StarFire 6000 imtuvas yra integruotas į kabinos stogą ir yra standartinėje komplektacijoje kartu su dideliu 4600 CommandCenter valdymo ekranu, visišku AEF ISO-Bus suderinamumu ir automatinio vairavimo AutoTrac sistema. John Deere taip pat siūlo pilną automatizacijos paketą už papildomą 1 500 eurų kainą, į kurį įeina automatinio apsisukimo galulaukėje sistema, sekcijų, kintamo greičio, padargų valdymo sistemos, duomenų perdavimo, mašinų darbo sinchronizavimo MachineSync ir dabar taip pat AutoPath sistemos.

Naujasis John Deere automatinis darbų nustatymas leidžia ūkininkams ir paslaugas teikiančioms įmonėms iš anksto numatyti darbus individualizuotame kliento operacijų centre. Darbai automatiškai pasirodo kabinos ekrane, kai mašina įvažiuoja į lauką, o operatorius turi tik juos patvirtinti vienu mygtuko paspaudimu. Sistema automatiškai sugeneruoja tokias įvestis: klientas, ūkis, laukas, lauko ribos, tarpueliai, padargų plotis, pasėliai, normos, specifinės normos, priklausomai nuo vietovės, dokumentacijos nustatymai ir operatoriaus identifikavimas.

Užbaigus darbą, visus duomenis galima perduoti belaidžiu būdu į Operacijų centrą. Naudojant automatinį nustatymą, ne tik sutaupoma iki 90 % laiko, reikalingo duomenims įvesti, bet ir pateikiama aiškiai sudokumentuoti duomenys bei išvengiama klaidų bei duomenų praradimo.

Operatoriai įvertins itin patogų važiavimą, kurį iš dalies lemia ir naujos kabinos, pristatytos 7 ir 8 serijoje, savybės. Antros kartos ActiveSeat sėdynę galima užsisakyti su odine apdaila, apšildymu, aktyvia oro cirkuliacija, masažo funkcija ir įvairiais reguliuojamais sėdynės nustatymais. Aukščiausios kokybės 6,5 colių DAB + jutiklinis radijo imtuvas su 6,1 garso sistema yra suderinamas su Apple CarPlayTM, o LED apšvietimas užtikrina puikų matomumą. Dėl sumažintų išmetamųjų dujų papildomo apdorojimo sistemos matmenų ir pasirinktinai užsakomų kamerų matomumas iš visų pusių dar geresnis.

Be didesnio našumo, automatikos ir patogumo, naujoji 9R serija buvo sukurta siekiant maksimaliai padidinti patikimumą ir dar labiau sumažinti eksploatacijos išlaidas. Siekiant sumažinti techninės priežiūros sąnaudas, buvo pratęsti daugumos mazgų techninės priežiūros intervalai. Pabrėždama traktorių patikimumą, John Deere pailgino standartinę gamyklos garantiją iki dviejų metų arba 2 000 mval. 

Atnaujintuose John Deere 9R traktoriuose galimi visi telematinių sistemų sprendimai (Connected Support), leidžiantys optimizuoti mašinos darbą ir išvengti dėl gedimų galimų prastovų. 

John Deere 9R serija

Modelis

Didžiausia galia

(ECE-R120)

9R 440 356kW / 484 AG
9R / 9RX 490 396kW / 539 AG
9R / 9RX 540 437kW / 594 AG
9R / 9RX 590 477kW / 649 AG
9R / 9RX 640 508kW / 691 AG
9RT 470 380kW / 517 AG
9RT 520 421kW / 572 AG
9RT 570 461kW / 627 AG

 

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...