Menu




Dotnuva Baltic įgijo išskirtinį Laumetrio atstovavimą Lietuvoje ir Estijoje

Įvykiai 03.03.2021   

Dotnuva Baltic įgijo išskirtinį Laumetrio atstovavimą Lietuvoje ir Estijoje


Viena iš Baltijos šalyse lyderiaujančių agroverslo įmonių Dotnuva Baltic toliau plečia savo produktų asortimentą ir efektyvina ūkiams reikalingos technikos tiekimo grandinę. Vienas iš tokių sprendimų – tik ką pasirašyta išskirtinio bendradarbiavimo sutartis su pažangiu Lietuvos žemės ūkio technikos gamintoju Laumetris. Įmones dialogo ieškoti paskatino skirtingi motyvai, bet susitarimą nulėmė bendras tikslas –  užtikrinti savalaikį kokybiškos, patikimos technikos tiekimą ir popardaviminį aptarnavimą.

Pastaraisiais metais žemės ūkio klientams, investuojantiems į naują techniką ir įrenginius, tenka susidurti su dideliu prekės ženklų pasirinkimu, kokybės klausimais ir įtemptais pristatymo terminais. Atsitinka taip, kad kai kurie Europos gamintojai nesugeba laiku pateikti užsakytos technikos. Tam turėjo įtakos ir sugriežtinti karantino apribojimai, kurie palietė ne vieną gamyklą Europoje ir pasaulyje. Žemės ūkis, kaip ir kiti gamybos ar vartojimo sektoriai, vis labiau atsigręžia į tvarumą ir vietinius gamintojus.

Klientui svarbu – pasirinkimo galimybė

„Ieškojome partnerio, kuris turėtų kokybiškus gaminius, lanksčią užsakymų ir gamybos sistemą. Nusprendėme papildyti savo asortimentą Laumetrio gaminamomis mašinomis, kad galėtume klientams suteikti papildomą galimybę rinktis patikimą ir gerai žinomą vietos gamintoją, kuris dažnai turi daugiau privalumų prieš užsienio tiekėjus dėl greitesnių pristatymo terminų. Be to, žemdirbiai darosi vis jautresni kainai ir vis reiklesni technikos kokybei, ką ir gali pasiūlyti būtent Laumetris“, - sako Dotnuva Baltic vykdantysis direktorius Dangis Valaitis.

Sutartį pasirašo UAB Dotnuva Baltic vykdantysis direktorius Dangis Valaitis (kairėje) ir UAB Laumetris direktorius Jonas Putna

Dotnuva Baltic atstovas teigia, kad įmonė su visais gamintojais siekia ilgalaikių įsipareigojimų. Tai leidžia lengviau subalansuoti gamybos užsakymus ir užsitikrina atsarginių dalių tiekimą. Be to, svarbu patikimumas, o 50 % „Laumetrio“ technikos gaminių yra ekportuojama, vadinasi, kokybė vertinama ne tik vietos rinkoje. 

„Iš pradžių didžiausią dėmesį skirsime šiuo metu populiariausiai Laumetrio transporto technikai: įvairios paskirties puspriekabėms, srutų laistymo mašinoms, vandenvežėms, mėšlo kratytuvams. Žinoma, mums įdomi ir likusi gaminių paletė, ypač naujai kuriami ir bandomi juostinės sėjos agregatai, srutų laistymo ir tokių nišinių augalų, kaip kanapių pluošto ar CBD žiedų ir lapelių, nuėmimo įranga. Rinka domisi neariminėmis technologijomis, susidomėjimas šia sritimi auga ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje, kur Laumetrio technika taip pat bus atstovaujama, - naują partnerystę komentuoja D. Valaitis. - Ne mažiau svarbus kliento pasirinkimui yra popardaviminis aptarnavimas, kuris nuo šiol pereina į Dotnuva Baltic rankas. Lankstūs gamybos terminai, lietuviška kainodara, greitas dalių tiekimas ir profesionalus techninis aptarnavimas – būtent tai, ko dažniausiai tikisi žemės ūkių savininkai, priimdami sprendimą dėl naujos technikos įsigijimo.”

Tikisi auginti gamybos apimtis

Bendrovės Laumetris direktorius Jonas Putna naujai prasidėjusį bendradarbiavimą vertina pozityviai, nes prekybą ir produktų populiarinimą atidavusi į Dotnuva Baltic rankas galės didesnes pastangas nukreipti  gamybos plėtrai ir naujų produktų vystymui. Augančios eksporto apimtys ne tik džiugina, bet ir verčia investuoti ir plėstis toliau. 

„Baltijos šalys yra artimiausia ir geriausiai mums pažįstama rinka. Jei Lietuvoje parduodama pusė mūsų pagaminamos produkcijos, tai Latvijoje ir Estijoje turime dar neišnaudotą potencialą. Štai jau 7 metus džiaugiamės sėkmės istorija Švedijoje, kur mūsų techniką pardavinėja populiari švedų kompanija. O štai Estijoje, kuri yra arčiausiai Skandinavijos šalių, mūsų technika dar nėra pakankamai žinoma. Esame tikri, kad Dotnuva Baltic patirtis ir profesionalumas stipriai prisidės prie pardavimų augimo šioje šalyje“, - apie lūkesčius kalba J. Putna.

Laumetrio direktorius tuo pačiu džiaugiasi, kad naujausi technikos padargai, sukurti Lietuvoje, yra populiarūs ne tik Čekijoje ar Švedijoje, bet jau pasiekė tokius kraštus kaip Šiaurės Amerika ir Australija. Pastarosios šalys susidomėjo unikalia Laumetrio kanapių pjaunamąja.

Ne pirmą dešimtmetį rinkoje skaičiuojančių Laumetrio ir Dotnuva Baltic atstovai sutaria, kad vietos ūkininkas domisi naujovėmis ir darosi vis reiklesnis. Tiek gamintojai, tiek prekybos ir serviso įmonės turi keisti požiūrį ir ieškoti ilgalaikių sprendimų. „Būtų lengva nueiti paprasčiausiu keliu – gaminti ir parduoti pigią, bet greitai susidėvinčią techniką. Ne paslaptis, kad tokių pasiūlymų taip pat būta,“ - pripažįsta J. Putna. - Kaimynystėje įsikūrusią įmonę rinkomės, nes sutampa mūsų požiūris, esame linkę įsipareigoti abipusiai - tiek prieš klientą, tiek prieš partnerį. Šiandien žemės ūkis turi veikti išvien, o sprendimai turi būti ilgalaikiai, tvarūs“.

Artimiausi, jau suplanuoti bendradarbiuajančių įmonių darbai – suplanuoti užsakymus, demonstravimus laukuose, mokymus darbuotojams.

 



Jums turėtų būti įdomu


Įvykiai

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Einböck dvigubina gamybos pajėgumus

Po dvejus metus trukusių statybų visu pajėgumu pradeda veikt...

Įvykiai

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Jūsų laukia „Ką pasėsi...2024“

Kauno rajone esantis Akademijos miestelis šiomis dienomis u...

Įvykiai

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

10 000-toji Western Fabrications puspriekabė – į Lietuvos ūkį

Nors į kitas šalis išvežama apie 90 proc. Mažeikių r. veikia...