Menu




Ponsse medkirčių gamoje – modernizuotų Scorpion medkirčių serija

Miškas 02.03.2021   

Ponsse medkirčių gamoje – modernizuotų Scorpion medkirčių serija


Praėjusią savaitę įvyko naujos Ponsse Scorpion serijos virtuali premjera. Pasak gamintojo, legendai prilygstanti mašina įgavo daug naujų savybių. Naujoji Ponsse Scorpion – tai naujas kirtimo našumo bei ergonomikos lygis ir naujas operatoriaus darbo aplinkos standartas.

Pirmą kartą medkirtė Scorpion buvo pristatyta 2013 m. ir nuo tada tapo kompanijos vizitine kortele. Netrukus po pristatymo Scorpion tapo viena iš perkamiausių medkirčių visame pasaulyje ir tarptautiniu atsakingos miškininkystės simboliu. Nuo Ponsse gamyklos konvejerio jau nuriedėjo per 1 200 Scorpion medkirčių, kurios dirba daugiau nei 25 pasaulio šalyse.

Praėjus aštuoneriems metams Scorpion buvo atnaujinta iš esmės. Ponsse Scorpion medkirčių stabilumas priskiriamas atskirai kategorijai ir dėl mažo slėgio į žemės paviršių garantuoja galią bei našumą tausojant aplinką. Kuriant mašiną, dėmesys visų pirma buvo skiriamas dar geresnei darbo ergonomikai, saugumui, matomumui ir naudojimosi patogumui.

„Kaip ir anksčiau, naujoji Scorpion buvo kuriama, atsižvelgiant į miško mašinų naudotojų atsiliepimus, kuriuos panaudojome dabar pristatomoms naujovėms diegti į gamybą. Darbo vieta kabinoje dabar praktiškesnė, dar labiau pritaikyta operatoriui, triukšmo lygis dar labiau sumažintas, – pabrėžė Ponsse produktų vadybininkas Janas Kauhanenas. – Tai rytojaus mašina, kuria galite dirbti jau šiandien“.

Nauja Scorpion medkirtė pasižymi išskirtiniu matomumu ir manevringumu. Vienas labiausiai į akis krintančių patobulinimų – naujasis vientisas priekinis stiklas, kuris tęsiasi iki pat kabinos stogo tam, kad matomumas būtų dar geresnis. Be to, dėl unikalaus krano sprendimo matomumas yra puikus visomis kryptimis.

Penktosios kartos Ponsse Opti informacinė sistema

Be daugybės naujų funkcijų, medkirtėse Ponsse Scorpion ir Scorpion King buvo įdiegta pažangi penktosios kartos Ponsse Opti 5G informacinė sistema ir visiškai atnaujinta vartotojo sąsaja. Patogi naudoti informacinė sistema yra moderniausia iš siūlomų rinkoje, o jos sklandus ir greitas veikimas lemia visiškai naujo lygio vartotojo patirtį.

„Visiškai atnaujinta Opti 5G vartotojo sąsaja kartu su neseniai pristatytu Opti8 kompiuteriu – tai naujas Ponsse miško mašinų informacinių sistemų naudojimosi patogumo standartas. Be to, operatoriai, kurie jau naudojo ankstesnės kartos Opti sistemas, gali greitai ir lengvai pereiti prie naujos Opti 5G sistemos“, - teigia Markku Savolainenas, Ponsse įrangos automatizavimo produktų vadybininkas.

Opti 5G informacinė sistema taip pat teikia galimybę naudoti Ponsse Harvester Active Crane valdymo sistemą, atveriančią naujas krano valdymo galimybes ir padidinančią darbo našumą. Operatorius gali naudoti Active Crane sistemą ne atskiroms krano funkcijoms, o medkirtės galvutei valdyti, tad jis gali daugiau dėmesio skirti ne krano valdymui, o medienos apdorojimui. Active Crane lengvai valdoma dviem svirtimis, viena iš kurių reguliuojamas medkirtės galvutės aukštis nuo žemės paviršiaus, o kita – judėjimo kryptis. Ši sistema taip pat automatiškai sulėtina krano judėjimą prieš pasiekiant amplitudės ribą, kad būtų išvengta nepageidautinų smūgių, veikiančių mechanines konstrukcijas ir operatorių. Operatoriui nurodžius reikiamą vietą, Active Crane automatiškai valdo pakėlimo, strėlės ir išstūmimo operacijas.

Iš pradžių Ponsse Opti 5G informacinė sistema bus įdiegta Suomijos ir Švedijos rinkai, o vėliau – ir kitoms rinkoms skirtose Ponsse Scorpion medkirtėse.

 



gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Miškas

DOJUS agro plečia savo miško technikos asortimentą

DOJUS agro plečia savo miško technikos asortimentą

Sėkmingai įsitvirtinus miško sektoriuje ir siekiant dar išpl...

Miškas

Rinkdamiesi techniką, ištikimi vienam spalvų deriniui

Rinkdamiesi techniką, ištikimi vienam spalvų deriniui

Miško kirtimo ekspertais prisistatantys „Medverus“ šioje vei...

Miškas

Eco Log plečia kirtimo galvučių gamą

Eco Log plečia kirtimo galvučių gamą

Švedijos miško mašinų ir įrangos gamintojas Eco Log išplėtė...