Menu




Nuo šiol sėklas skaičiuos dar daugiau Väderstad sėjamųjų modelių

Technikos naujienos 12.02.2021   

Nuo šiol sėklas skaičiuos dar daugiau Väderstad sėjamųjų modelių


Švedijos kompanija Väderstad išplėtė inovatyvios tikslaus skaičiavimo sistemos SeedEye galimybes Spirit 600-900S ir Rapid A 600-800C/J modeliuose. Anksčiau šiose sėjamosiose buvo galima stebėti sėklavamzdžių užsikimšimus, dabar sistema gali veikti pilnai ir taip pat skaičiuoti sėklas.

Naudojant Väderstad SeedEye, pageidaujamą sėklų normą sėjamosios operatorius nurodo sėklų skaičiumi vienam kvadratiniam metrui. Dirbant laukuose jutikliai tiksliai fiksuoja sėklų, pralekiančių per kiekvieną sėklavamzdį, skaičių. „Analizuojant šią informaciją kartu su važiavimo greičio duomenimis iš sėjamosios radaro, išsėjamų sėklų kiekis automatiškai koreguojamas, kad būtų išlaikoma pasirinkta sėklų norma“, – trumpai sistemos esmę apibūdina Väderstad produktų plėtros direktorius Johanas fon Meklenburgas (Johan von Mecklenburg).

2019 m. DLG bandymų centras Vokietijoje SeedEye sėklų skaičiavimui už tikslumą suteikė kokybės ženklą. SeedEye leidžia operatoriui stebėti ir valdyti išsėjimo procesą itin tiksliai. Ši sistema automatiškai koreguoja sėklų normą sėjos metu. Be to, nereikia atlikti mašinos kalibravimo, todėl palengvėja operatoriaus darbas ir padidinamas darbų efektyvumas. Sistema orientuota į augalų skaičių kvadratiniame metre, o ne į hektarui tenkančios sėklų masės skaičiavimą, kad kiekvienam augalui būtų sudarytos optimalios sąlygos gauti šviesos ir drėgmės.

„Dozuojant sėklų skaičių kvadratiniam metrui, užuot matavus jų masę hektarui, sėklų didmaišių  ar sėklų rūšių skirtumai nebeturi įtakos sėjos rezultatams, todėl ūkininkas gali padidinti tikslumą ir optimizuoti sėjos našumą“, – sako J. Meklenburgas. 

SeedEye sėklų skaičiavimą bus galima įsigyti sėjamosioms Spirit 600-900S ir Rapid A 600-800C/J nuo 2021 m. Taip pat jau turimas šias sėjamąsias tik su SeedEye užsikimšimų stebėjimo funkcija galima papildyti SeedEye sėklų skaičiavimu.



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...