Menu




Valtra 70-mečio įžanga – V kartos A serija

Technikos naujienos 01.02.2021   

Valtra 70-mečio įžanga – V kartos A serija


Praėjusį penktadienį nuotoline konferencija, kurioje dalyvavo per 100 žurnalistų, Suomijos kompanija Valtra pradėjo renginių ciklą, skirtą įmonės 70-mečiui paminėti. Įžanginėje konferencijoje pristatyta nauja Valtra A traktorių serija, apžvelgti investiciniai projektai ir ateities planai. Jubiliejaus renginių kulminacija numatyta parodoje Agritechnica 2021.

Valtra, anksčiau žinoma, kaip Valmet, serijinę traktorių gamybą pradėjo 1951 m. Juveskiulėje, Suomijoje. Pirmasis nuo konvejerio nuriedėjo 15 AG modelis Valmet 15. Pasak kompanijos generalinio direktoriaus Jario Rautjarvio (Jari Rautjärvi), prieš 70 metų didžiausias dėmesys buvo skiriamas žemės ūkio mechanizavimui, vėliau jis buvo nukreiptas į darbo saugos gerinimą, ūkių didinimą ir kaimo verslo sėkmę. „Tačiau didžiausias technologijų postūmis ir šuolis padarytas per pastaruosius 10 metų. Ateinantis dešimtmetis bus ne ką mažiau reikšmingas žemės ūkio technikos pramonėje. Skaitmenizavimas ir tiksliojo ūkininkavimo technologijos labai pakeis ūkininkavimo veidą“, – pabrėžė kompanijos vadovas.

Jo teigimu Valtra visuomet palaikė ypač glaudžius ryšius su savo klientais. Dešimtojo dešimtmečio pradžioje buvo įdiegta užsakymų sistema, kuri taikoma iki šiol. Tai reiškia, kad gamykloje nė vienas traktorius nebuvo gaminamas atsargai – kiekviena mašina gaminama konkrečiam klientui. „Įdiegus šią novatorišką užsakymų sistemą, gamykla visada turėjo tikslią informaciją apie klientų poreikius, – apie Valtra traktorių gamybos išskirtinumus kalbėjo J. Rautjarvis. – Taip, koncentruodamiesi į technikos užsakovo poreikius, dirbame ir šiandien“.

Šiandien Valtra dėmesys klientams išreiškiamas, kuriant naujus mašinų valdymo priedus ir funkcijas, taip pat ir siūlant Unlimited traktorių komplektavimo paslaugas. Vienas iš trijų Suolahti gamykloje pagaminamų traktorių yra pritaikytas pagal tikslias kliento specifikacijas. Į klientą orientuotą požiūrį taip pat rodo mašinų priežiūros ir skaitmeninės paslaugos, pavyzdžiui Valtra Connect. „Kas mūsų laukia ateityje? Trąšų ir augalų apsaugos priemonių mažinimas bei dirvožemio gerinimas yra tiksliojo ūkininkavimo varikliai, o tai savo ruožtu gerina pelningumą. Mūsų klientams reikalingos išmanios mašinos ir sklandus duomenų perdavimas tarp mašinų ir ūkio valdymo programinės įrangos. Tam skirti Valtra sprendimai – SmartTouch porankis, Valtra Guide automatinis vairavimas ir išmaniojo ūkininkavimo, nuotolinės Valtra Connect ir kitos technologijos, – sakė pardavimų ir rinkodaros direktorius Miko Lehikoinenas (Mikko Lehikoinen). – Išmaniųjų sprendimų rinka sparčiai plečiasi, o Valtra yra aktyvus jos dalyvis”.

Konferencijos metu pristatyta nauja V kartos A serija siūlo daug naujų funkcijų. Populiarioji Valtra A serija du kartus įvertinta Metų mašinos apdovanojimais 2017 ir 2019 m. Modelių skaičius atnaujintoje serijoje nepasikeitė – joje 7 nuo 75 iki 135 AG modeliai. 

Daugiau nei pusė A serijos traktorių iš gamyklos išvažiuoja su priekiniu krautuvu, tad daug atnaujinimų yra susijusių su tuo, kad darbas priekiniu krautuvu būtų dar lengvesnis. Pavyzdžiui, Powershift pavaros ir atnaujintas valdymo porankis, pažįstamas iš HiTech 4 modelių. Naujus A serijos traktorius valdyti dar lengviau, patogiau ir efektyviau. „Powershift galima keliuose modeliuose, priekinio krautuvo porankis taip pat buvo atnaujintas GL modeliuose, modeliai su 4 cl. varikliais turi penkiomis AG daugiau nei anksčiau, o aptarnavimo intervalas padidėjo iki 600 motoval.“, – seriją pristatė Valtra produktų specialistas Markas Ojalehto (Marko Ojalehto). 

Nuo šiol modelius A75-A95 su 3 cl. varikliais bus galima įsigyti su HiTech 2 transmisija su Powershift, kas leis efektyviau dirbti lauke ir važiuoti keliais mažesniais variklio sūkiais. HiTech 2 modeliuose įrengta 24 greičių pirmyn ir 24 greičių atgal transmisija. Be to, visi A serijos modeliai gali būti komplektuojami su lėtos eigos pavara, kuri sumažina mažiausią greitį iki maždaug 100 metrų per valandą. Visi A serijos varikliai atitinka Etapo V deginių emisijų normatyvus. Išmetamosioms dujoms apdoroti naudojama SCR sistema ir DPF filtras.

V kartos A serija

• 5 AG daugiau A105-A135 modeliuose

• 2 Powershift pavaros pasirinktinai A75-A95 modeliuose

AutoTraction, kurį galima įjungti/išjungti

• Dviejų grandinių hidrauliniai stabdžiai

• Naujas valdymo porankis Gear Lever modeliuose

• Etapo V reikalavimus atitinkantys varikliai

• 600 motoval. aptarnavimo intervalai

• Pakeistas variklio dangtis

• Pakeisti ratai

HiTech 4 modeliuose pasirinktinai GTV mygtukas ant galinio purvasargio

Valtra Connect pasirenkamas nuotolinis stebėjimas

• Automatinis pagrindinis jungiklis uždegimo jungiklyje

Techninės specifikacijos

Modelis Galia, AG/kW Sukimo momentas, Nm
A75 75/56 315
A85 85/63 350
A95 95/70 355
A105 105/78 435
A115 115/86 455
A125 125/93 520
A135 135/100 540

Valtra kompanijos jubiliejų žymės ir riboto leidimo T serijos traktoriai.

Serijinė naujos kartos A serijos gamyba numatyta jau pavasarį. Pasak Valtra kompanijai atstovaujančios bendrovės Rovaltra pardavimų direktoriaus Jono Trainaičio, naujos kartos A serijos pristatymo Lietuvoje nereikėtų tikėtis labai greitai. „Šie traktoriai svarbūs pietų šalių rinkoms. Mes pirmųjų A serijos modelių tikimės birželį“, - planavo J. Trainaitis. Jo teigimu, pernai iš 81 Lietuvoje parduotų Valtra traktorių, A serijos buvo 11, t. y. apie 13 % viso kiekio. Populiariausi modeliai – A104 ir A124

Beje, pirmasis pernai rugpjūtį pristatytosios Valtra G serijos traktorius - Valtra G135V jau Lietuvoje.

 

 



gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...

Technikos naujienos

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Nauji John Deere S7 kombainai 2025-tiesiems

Kompanija John Deere atnaujina javų derliaus dorojimo mašinų...