Menu




Tikslus tręšimas: nauja Amazone programėlė

Technikos naujienos 07.01.2021   

Tikslus tręšimas: nauja Amazone programėlė


Vokietijos kompanija Amazone pristato nemokamą MySpreader programėlę išmaniesiems telefonams (tinkama ir Android 7, ir iOS 11 operacinėms sistemoms). MySpreader atlieka tris pagrindines funkcijas ir sujungia tris programėles į vieną.

Amazone mašinose su mySpreader Connect įranga yra Bluetooth adapteris ir ISO parengtis. Per šią sąsają visus trąšų barstytuvo nustatymo parametrus iš mySpreader programėlės galima perkelti į Amazone trąšų barstytuvą. Pagal šiuos duomenis mašina nustatoma automatiškai. Galimybė sureguliuoti trąšų barstytuvą automatiškai taupo laiką, išvengiama nustatymo klaidų, be to, tokiu būdu paruošti mašiną darbui yra labai patogu.

Naudojant pirmąją programėlės funkciją, atsižvelgiant į mašinos tipą, dirbant lauke galima matyti darbinį plotį, trąšų tipą, išberiamą kiekį ir nustatymų rekomendacijas. Beje, Amazone nuolat atnaujina programėlę pagal turimus trąšų pavyzdžius, gautus ir iš ūkininkų, ir iš trąšų gamintojų. Svarbu ir tai, kad mySpreader programėlėje galima užduoti trąšų paiešką, nurodant jų pavadinimą, sudėtį, grūdelių dydį ar birų svorį.

Antrasis mySpreader programėlės komponentas yra skaitmeninis, mobilus bandymų stendas EasyCheck. Su šiuo bandymo stendu plastiko kilimėliai nustatytu atstumu dedami ant lauko, išberiamos trąšos ir tada fotografuojami. EasyCheck apskaičiuoja kilimėlių padengimo laipsnį. Remiantis šiais duomenimis, programėlė leidžia operatoriui patobulinti šoninio Amazone barstytuvo trąšų paskirstymo nustatymus.

Trečiasis mySpreader programėlės elementas – EasyMix funkcija, kuri rekomenduoja trąšų mišinio išbarstymo nustatymus. Dažnai tręšiama skirtingų trąšų mišiniu, siekiant sutaupyti važiavimų per lauką skaičių ir degalus. Jei trąšų mišinio komponentai skirtingų savybių, tiksliai jį paskirstyti yra sudėtinga. EasyMix nustato geriausią galimą kompromisą skirtingiems mišiniams ir rekomenduoja teisingas ZA-TS ir ZG-TS barstytuvų nustatymo parametrus.

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinoje pristatytas autonominis purkštuva

Argentinos kombainų ir purkštuvų gamintojas Metalfor Argenti...

Technikos naujienos

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

450 AG lankstinis Weichai Lovol traktorius

Oficialiai nieko dar nėra skelbiama, tačiau ši nuotrauka aiš...

Technikos naujienos

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Sekcijų valdymas Pöttinger Flexcare

Pöttinger Flexcare mechaninio piktžolių naikinimo ravėtuvai...