Menu




Naujieji Massey Ferguson 5S: tinkami bet kokiems darbams

Technikos naujienos 23.12.2020   

Naujieji Massey Ferguson 5S: tinkami bet kokiems darbams


Atkartojanti šią vasarą pristatytos Massey Ferguson 8S serijos dizaino elementus naujoji penkių modelių 5S serija dėl kompaktiškumo ir manevringumo itin tinkama gyvulininkystės bei mišriems ūkiams, tačiau našumu ir galingumu neliks nusivylę ir augalininkystės ūkių šeimininkai. Massey Ferguson kompanijai atstovaujanti East West Agro tikisi kelių naujos S5 serijos modelių mūsų rinkoje jau kitų metų pavasarį.

Kaip ir MF 8S, naujieji MF 5S yra naujo dizaino, atspindinčio „neo-retro“ išvaizdą, kurioje įkomponuoti modernūs LED firminiai žibintai. Šis dizainas atiduoda pagarbą prekės ženklo istorijai, kuri siejama su 1960-aisiais pristatytu MF 100 serijos traktoriumi.

Pasak East West Agro produktų vadovo Mindaugo Cironkos, išskirtinių sprendimų naujos serijos traktoriuje labai daug. „Nauja priekinio tilto amortizacija, didesnės galinio ir priekinio keltuvo galios, perimtas iš 8S traktorių porankis ir valdymas, nauja hidraulikos išdėstymo tvarka, iki 8 atskirų elektrinių sekcijų porų. Ta išties dėmesio vertas traktorius, galintis atlikti įvairius darbus“, - pabrėžia jis. East West Agro ketina šio galios segmento S5 traktorių kitąmet parduoti 10-15 vnt.

AGCO korporacijai priklausanti Massey Ferguson tęsia kitus naujos eros etapus, pristatydama penkis nuo 105 AG iki 145 AG MF 5S serijos modelius. Anot gamintojo, traktoriai išsiskiria geriausiu klasėje matomumu ir mažiausiu vos 4,0 m apsisukimo spinduliu rinkoje, siauriausiu nuožulniu variklio gaubtu ir kitais praktiniais privalumais. Tai yra tobulai darbui su priekiniu krautuvu pritaikytas traktorius. Dėl dar didesnės leistinos maksimalios apkrovos bei pakabos keliamosios galios, ši serija susitvarko tiek su lauko, tiek su transporto darbais.

Visi modeliai turi 4 cl. 4,4 l darbinio tūrio, Etapo V deginių emisijų reikalavimus atitinkančius AGCO Power variklius, kurių galia nuo 105 AG iki naujo didžiausio serijos galingumo – 145 AG. Ilgesni techninio aptarnavimo intervalai dabar siekia iki 600 mval, kas dar labiau padeda sumažinti išlaidas.

Galima rinktis tris skirtingus traktorių komplektavimo lygius – Essential, Effiecient ir Exclusive. Itin gausus ir papildomos įrangos, įskaitant išmaniojo ūkininkavimo sistemas, sąrašas. 

Visi MF 5S serijos traktoriai galimi su Massey Ferguson 16x16 greičių Dyna-4 arba 24x24 Dyna-6 automatinėmis transmisijomis su Brake-To-Neutral funkcija.

Exclusive ir Efficient versijose transmisijos standartiškai komplektuojamos su AutoDrive funkcija ir valdomos Multipad svirtimi. AutoDrive suteikia sklandų automatinį keturių arba šešių pavarų jungimą lauko darbuose, bei diapazonų perjungimą transporto darbuose.

Essential versijos su Dyna-4 komplektuojamos su T formos valdymo svirtele ir Speedmaching funkcija, kuri automatiškai parenka tinkamiausią pavarą, kada yra perjungiamas diapazonas. Dyna-6 modeliai komplektuojami su AutoDrive.

Kompaktiškų matmenų, bet didelės ratų bazės 2,55 m., neprilygstamu matomumu, dideliu hidrauliniu debitu, bei valdymo galimybėmis pasižyminti naujoji MF 5S serija dar labiau sustiprina savo, kaip krautuvų specialisto, reputaciją. Visi nauji modeliai gali būti užsakyti jau paruošti priekiniam krautuvui įrengti arba su gamykloje sumontuotu Massey Ferguson MF FL serijos priekiniu krautuvu.

Naujų MF 5S traktorių galinės tritaškės pakabos keliamoji galia padidėjo iki 5 700 kg visame eigos diapazone, bei iki 6 000 kg tam tikromis aplinkybėmis. Iki 9 500 kg padidėjo ir bendroji traktoriaus masė, kas leidžia saugiai dirbti su platesniais padargais ir užtikrinti našesnį darbą.

Išmaniojo ūkininkavimo technologijos MF Connect telemtrija, MF Guide automatinio vairavimo sistema, MF Section Control sekcijų kontrolės sistemą bei MF Rate control automatinė kintamos normos dozavimo sistema garantuoja darbo našumą ir efektyvumą.

Massey Ferguson MF 5S serija

 

MF 5S.105

MF 5S.115

MF 5S.125

MF 5S.135

MF 5S.145

Variklis

AGCO Power 4 cilindrų / 4.4 litro Stage V

Transmisija

Dyna-4 su Speedmatching arba Dyna-6 su automatiniu bėgių perjugnimu AutoDrive

Didž. galia

105 AG

115 AG

125 AG

135 AG

145 AG

Didž. sukimo momentas *

440 Nm

460 Nm

520 Nm

540 Nm

550 Nm

Galinės pakabos keliamoji galia

5700 kg

Priekinės pakabos keliamoji galia **

3000 kg

Ratų bazė

2550 mm

*Didž. sukimo momentas, esant 1 500 aps./min; **priekinės tritaškės pakabos opcija

MF Connect telemetrija yra papildoma įranga visuose MF 5S serijos modeliuose, leidžianti stebėti visą savo valdomą mašinų parką realiuoju laiku – buvimo vietą, nuvažiuotą atstumą ir kitą reikalingą informaciją.

Datatronic 5 terminalas suteikia intuityvų valdymą ir yra standartinėje Exclusive komplektacijoje, bei jį galima pasirinkti ir kituose modeliuose. Šis, ISOBUS palaikantis, terminalas leidžia valdyti visus traktoriaus bei padargo parametrus.

 

 



gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image
gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...