Menu




Autonominis traktoriaus su puspriekabe duetas

Technikos naujienos 16.12.2020   

Autonominis traktoriaus su  puspriekabe duetas


Savaeigių kombainų operatoriai dabar gali stebėti ir valdyti traktorių, dirbantį be vairuotojo su prikabinta perkovimo p. Šiaurės Amerikoje buvo pristatyta Raven AutoCart sistema, leidžianti trijų mašinų komplektą valdyti vienam operatoriui.

Visi didieji prekės ženklai bando sukurti ir pasiūlyti autonominį sprendimą, leidžiantį kombaino operatoriui valdyti šalia važiuojantį traktoriaus ir priekabos komplektą, tačiau tik vienai kompanijai pavyko tokį projektą įgyvendinti ir pristatyti rinkoje. Pietų Dakotoje įsikūrusi Raven Applied Technology (Raven Industries padalinys) yra pirmoji siūlantį tokį sprendimą visiems norintiems.

Gamintojo teigimu, integruota ir lengvai įdiegiama sistema AutoCart valdoma per planšetinio kompiuterio vartotojo sąsają. Programinė įranga suderinama su iPad, Android ir Windows operacinėmis sistemomis. Kombaino operatorius gali reguliuoti traktoriaus greitį ir nuotoliniu būdu stebėti jo vietą, prieš tai į sistemą įvedus lauko ribas ir grūdų iškrovimo vietą.

Dėl įrengtų vaizdo kamerų ir radarų traktorius ne tik saugiai pats važiuoja per lauką, bet ir sinchronizuojasi su kombainu, kad grūdus būtų galima iškrauti eigoje. Jam atvažiavus į iš anksto nustatytą vietą, traktorių galima valdyti rankiniu būdu.

Pirmąjį komerciškai prieinamą Raven autonominių žemės ūkio technologijos sistemų gamoje sprendimą iš tikrųjų sukūrė antrinė Šiaurės Amerikos kompanija Smart Ag. 2018 m. Farm Progress Show parodoje pademonstruota, kaip veikia toks autonominis John Deere 8230R su puspriekabe prototipas.

Raven Industries įsigijo Smart Ag 2019 m. pabaigoje, ir nors naujasis savininkas tikisi artimiausiu metu sukurti valdomą autonominę sistemą ir kitų prekės ženklų traktoriams bei įvairiems modeliams, tačiau kol kas pirmąją komercinę sistemą galima įsigyti tik John Deere 8R serijos traktoriams.

Autonominis duetas išbandytas, nuimant skirtingų augalų, įskaitant cukrinius runkelių, derlių. Nors kitąmet pagrindinis dėmesys bus skiriamas Šiaurės Amerikai, tačiau Raven planuoja per ateinančius kelerius metus Raven AutoCart technologiją pasiūlyti ir europiečiams. 

Įmonės planuose ir daugiau autonominių projektų. Artimiausiu metu ketinama pristatyti autonominę purškimo, sėjos ir trąšų barstymo platformą.

 



gallery image

Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Tobulinamas autonominis Krone ir Lemken traukos modulis

Prieš porą metų pristatyta Krone ir Lemken bendrai sukurta s...

Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...