Menu




Krone ritinių presai jau gali valdyti traktorių

Technikos naujienos 31.01.2020   

Krone ritinių presai jau gali valdyti traktorių


Krone teigia, kad yra pirmasis ritinių presų gamintojas, įvertintas Žemės ūkio pramonės elektronikos fondo (AEF, angl. Agricultural industry Electronics Foundation) sertifikatu už traktoriaus ir agregato sąsajos, apjungiančios abiejų mašinų valdymo sistemas į vieną (TIM, angl. Tractor Implement Managment), įdiegimą Fortima, Comprima ir VariPack presuose.

Sertifikavimas yra oficialus patvirtinimas, kad „Krone“ ritinių presai yra sertifikuoti ir gali valdyti traktorių. Sistema TIM traktoriaus ir preso duetas tapo vienu junginiu, kuris, pasak „Krone“, dirba efektyviau, juo lengviau naudotis.

TIM sistema automatiškai pristabdo traktorių, kai ritinių preso kamera užpildoma. TIM taip pat kontroliuoja ritinio apvyniojimą tinkleliu bei plėvele, galinių durų atidarymą/uždarymą ir ritinio iškrovimą.

Krone teigia, kad yra pirmasis gamintojas, gavęs AEF sertifikatą už TIM sistemos įdiegimą Fortima, Comprima ir VariPack ritinių presuose. Tiesa, kol kas ji galima, tik esant naujausiam ISO-Bus III protokolui.

„Šis AEF sertifikatas dar kartą parodo, kad skaitmeninės technologijos įgauna vis didesnę reikšmę pramonėje“, – aiškina Janas Horstmanas (Janas Horstmannas), „Krone“ elektroninių sistemų plėtros skyriaus vadovas.

Traktoriui ir presui komunikuojant tarpusavyje, presas valdomas kaip savaeigė mašina, padidinant jos efektyvumą ir pralaidumą. „Kita svarbi mūsų presų savybė yra sąsajos universalumas, t. y. jie gali susisiekti su visais AEF sertifikuotais traktorių gamintojais“, – pridūrė jis.

Krone atstovo Baltijos šalims Edgaro Apanavičiaus tvirtinimu, šią sistemą turinčius presus Lietuvos ūkiai pagal poreikį gali įsigyti jau šį sezoną. „Naudojant šią technologiją, sustojimai ritiniui iškrauti yra trumpesni, be to, ji gerokai sumažina operatoriaus apkrovą, tad jis daugiau dėmesio gali skirti vairavimui“, – pabrėžia E. Apanavičius.

Profi ir Profi Lietuva info

 



Jums turėtų būti įdomu


Technikos naujienos

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Zetor pristatė naujos 6 serijos traktorių

Praėjusią savaitę vykusioje Techagro žemės ūkio technikos pa...

Technikos naujienos

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger atnaujino Vitasem sėjamąsias

Pöttinger supaprastino kalibravimo procesą naujausiose Vitas...

Technikos naujienos

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Atnaujinti John Deere 5M traktoriai

Naujausi John Deere 5M traktoriai galimi su naujomis transmi...